Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[26.07.2015] Zondagmorgen stond de Maarheezelus van 72 km op het programma voor de E groep. Om half negen hadden zich 15 deelnemers verzameld in de kantine. Besloten werd om met 1 groep te gaan rijden.

 

Toen we vertrokken bleken er toch nog 4 rijders meer op het laatste moment ingevlogen te zijn. Met tegenwind vertrokken we in zuidwestelijke richting met een rustig tempo. In Sterksel stonden we plotseling voor een onvoorziene wegafsluiting. Er stond duidelijk vermeld dat dit ook voor fietsers gold. Dus toch maar dit advies opgevolgd en rechtsomkeer gemaakt. Via een andere weg reden we naar Leende alwaar we de geplande route weer oppikte. Net voor Maarheeze hadden er een paar "hoge nood", dus werd er op een geschikte plaats gestopt. Voorgesteld werd om de groep alsnog op te splitsen. Elke groep 2 GPS-apparaten en geschikte koptrekkers. Het blijkt weer dat een groep van 19 toch niet fijn rijdt, zeker voor de laatste mensen.

Toen de bananen op waren ontdekte Lucile dat haar achterband toch wel erg slap was. Geen wonder, zei ze, dat ik zo hard moest trappen. De 1e groep vertrok alvast toen de band werd gewisseld. Toen we weer vertrokken bleek Jose achter te blijven. Zij kon met geen mogelijkheid in haar nieuwe pedalen vastklikken. Na wat gefriemel door allerlei handen lukte dat toch en konden we met enige minuten vertraging aan het 2e deel beginnen. Na Maarheeze kregen we de wind in de rug en konden we de snelheid iets opvoeren. Dit werd door de koptrekkers Jos en Alan perfect uitgevoerd en reden we in perfecte weersomstandigheden in een strak tempo naar De Djump alwaar de koffie al bruin was en er nog gezellig werd nagepraat. Weer een mooie sportieve zondagmorgen gehad. -AL

Gedragscode ATB Gedragscode Race