Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
8
9
11
12
13
15
16
18
19
20
23
25
26
29
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[02-12-2018]Verslag ATB-E

Vanmorgen om 08.30 uur regende het, opkomst zal minimaal zijn. De vaste kern Harry en Toon waren aanwezig. Wat doen we ermee, blijven we wachten tot 09.30 uur of er E gangers komen…….  Wachten dus.

Om 09.00 uur kwam er eentje voor op de weg, René die wilde toch graag een rondje maken. Had al een paar weken niet gefietst. Hij keek nog voor alle zekerheid op zijn telefoon maar de voorspellingen waren van dien aard dat het niet uitnodigde om alleen op pad te gaan. Dus ook wachten.

09.30 uur er kwam nog iemand aan gefietst met zijn regenpak aan. Hé het was Huub op zijn nieuwe mountainbike. Die wilde zeker niet thuis blijven.

Na een kort overleg of we koffie zouden zetten of een rondje maken was de keuze zo gemaakt, we gaan de Galgenberg – Dennendijk fietsen. Deze tocht stond gepland voor de E – groep.

We fietsen via de Molenweijerweg, Donschotseweg naar de mountainbikeroute in de Liesselse bossen oftewel de Galgenberg. Harry gaf het tempo aan, de rest volgden.

Na amper 10 kilometer op de teller stopte René, zijn cyclecrosser had een bijgeluid voor bij zijn remmen. Even gekeken of we het probleem konden verhelpen, maar helaas de kennis was niet in huis om te herstellen. René makte de keus om dan maar richting huiswaarts te keren.

Met z’n drieën vervolgden we onze rit.

De regen hield niet op, dan weer een klein beetje en even daarna weer meer. Wij waren niet de enigste gekken die perse moesten fietsen, er fietsen er meer rond.

Halverwege de route verlieten we het parcours om naar de Dennendijkse bossen te gaan, de verbindingsroute hebben ze iets verlegd voor verkeersveiligheid. Dit i.v.m. oversteken bij de Leensel en de Dennendijk.

Harry, die toch af en toe een beetje eigenwijs is, volgden de tocht wat op zijn GPS stond. Deze hebben we van de week ook gefietst en dat doe ik vandaag ook.

Huub en Toon volgden de officiële verbindinsgroute, na enkele kilometers zaten ze weer achter Harry.

Doordat het vannacht en vanmorgen toch veel water is gevallen was het op vele plekken nat. Het water bleef op diversen plekken staan op de paden.

Na het hele rondje in de Dennendijksebossen afgelegd te hebben gingen we weer terug, nu wel gezamenlijk via de officiële verbindingsroute, naar de Liesselse bossen.

Behoorlijk vuil en nat arriveerde we, met 36 km op de teller, iets na 11.30 uur bij Cratos.

Johnny had de koffie al klaar en de stoelen beschermd met een plastic hoes.

Buiten het grootste vuil er afgeklopt en vlug naar binnen.  

Huub was wel het vuilste mannetje wat erbij was, van top tot teen niets dan zand. Wij vroegen of hij nog wat geld had over gehouden van zijn aanschaf nieuwe fiets dan kon hij daar nog een spatbordje bij kopen. Nog geen 10 minuten binnen en er lag al een hele plas water onder zijn stoel.

Gelukkig had Johnny de dweil al klaar liggen.

 

Door het vele regen en het modderig parcours hadden we toch fijn gefietst, geen last meer van ochtendhumeur .

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race