Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[27.07.2014] Kalver Pesch tocht, een tocht van 148 km. Met 11 personen vertrokken we om 07.30 uur, alle hadden gekozen voor deze lange tocht. Jac was als enigste die voor een korter tocht koos, Velden tocht van 119 km. Dit omdat Jac op tijd thuis moest zijn.

Maar voordat we de poort uit waren had hij besloten om niet in zijn eentje deze tocht te gaan fietsen en ging even naar huis. Jac zou om 09.00 uur terug komen en met de E-ploeg mee gaan.

Over rustige binnenwegen die langs diversen dorpen af ging fietsten we richting Venlo. Nadat we de Maas over gestoken waren en richting Tegelen fietsten moesten we paar stoplichten passeren, dit hield wat op. De grens over richting Kaldenkirchen, helemaal om Nettetal heen. Hier fietsen we over mooie rustige landwegen waar bijna geen verkeer tegen kwamen. Wel meer als we gewent zijn bochten in allerlei uitvoeringen. Daarbij verschillende klimmen in stijging en lengte. Maar we werden ook getrakteerd op afdalingen.

Net voor de koffie stop moesten we een stuk passeren waar de weg open lag. Via het voetpad konden we dit stuk passeren. De laatste halve meter moesten we over wat kiezels, dit was voor Harry fataal en reed zijn achterband lek. Een mooie gelegenheid om tijdens de koffie pauze, na 90 km in Nettetal, zijn band te repareren. Diversen namen een lekker stuk pruimen Kuchen bij de koffie of Cola.

Tussen Bracht en Reuver weer de grens over richting Kessel. Eerst nog met een pondje de Maas over om in Kessel uit te komen. Via de Heldense bossen naar Helenaveen, Neerkant, Snoertsebaan en Lupine weg. Waar enkele nog wat power over hadden om door te trekken tot dik boven de 40 km/h. Om 13.15 uur terug bij De Djump om nog van een bakkie koffie te genieten.

Afstand: 148km - Gemiddelde: 28.3km/u - Aanwezig: 11

Gedragscode ATB Gedragscode Race