Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[11.07.2015] Vandaag weer een lange tocht op zaterdag. Postel tocht met een lengte van 155 km. 9 personen vertrokken vanmorgen om 08.30 uur vanaf De Djump. Vooraf had René, die vandaag de kapten was, de route besproken tot de pauze plaats in Postel.

 

In Helmond stond Alan te wachten en sloot aan. Paar kilometer verder op stond Marti te wachten. Hij vertelde dat de Aarle brug was afgesloten. Voor de kapitein geen nood en liet ons een stuk langs Zuid Willemsvaart, richting Helmond fietsen. De eerst volgende brug konden we oversteken om zo weer naar Aarle–Rixtel te fietsen. We fietsen door tot de Beek en Donkse brug omdat in Aarle–Rixtel waarschijnlijk nog een stuk weg was afgesloten.

Via de dorpen Lieshout, Breugel, Nijnsel, Best, Oirschot, Oostelbeers, Middelbeers, Netersel, Hulsel, Hooge Mierde, Reusel kwamen we om 11.30 uur bij onze pauze plaats aan in Postel. Het was nog te vroeg om hier wat te eten, behalve voor Harry. Die bestelde een Postel brood met gerookte ham. Deze was versiert met wat groente die Harry niet lustte. Nou dit hoef je niet tegen dovenmans oren te zeggen, Hans genoot ervan en had daarmee ook weer wat vitaminen gehad. De rest nam een koffie of cola met een lekker stuk vlaai erbij. O ja, met een klots slagroom.

Na de pauze weer uitgerust verder. Dus niet, Jan zijn achterband was intussen lek geraakt. Vlug repareren en weer verder. Enkele kilometers verder reed Jan weer lek. Hij reed over een kei waardoor weer lek.

Vanaf Postel naar Luyksgestel, Bergeijk, Borkel en Schaft, Achelse kluis waar we onze tweede pauze inlaste. Nog van onze cola te genieten kwam een mijnheer vertellen dat er van een racefiets een sissend geluid te horen was. Ja hoor, Jan zijn achterband weer. De redenen dat hij telkens lek reed was dat zijn velg lint niet goed gemonteerd was.

Na deze reparatie weer verder door het Leenderbos naar leenderstrijp, Leende, tissen Heeze en Sterksel richting Someren, Lierop, Oostappenseheide, Vlierden weer naar De Djump.

Sommigen waren blij in Deurne te zijn. Met dit warme weer en goed door gefietst te hebben was het voor die personen het laatste stuk een zwaar eind.

De overblijvers bij De Djump werden door hans uitgenodigd bij hem in de kantine om deze tocht af te sluiten met een lekker biertje. -TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race