Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
15
16
17
19
20
22
23
24
26
27
29
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

Vandaag stond de jaarlijkse Gerard van de Broek tocht op het programma, die we omgedoopt hebben naar “De Mortelen tocht”. Een tocht richting Noord/West,

oftewel richting Oirschot – Boxtel. De opkomst van de A-ploeg was vandaag niet groot, 6 personen plus onze gastrijder. Oorzaak de voorspelling van de regen en gisteren zijn 6 leden naar de Eifel geweest.

We vertrokken om 07.30 uur richting Vlierden en via Industrieterrein Zuid – Oost Brabant langs de Zuid – Willemsvaart naar Lierop. Na Lierop stuk langs de A67 naar Mierlo en langs het Eindhovens kanaal om bij de Gulberg uit te komen. Via industrieterrein Eeneind, waar we werden getrakteerd op een stuk kasseien weg. Door al dat getril verloor Hans zijn bidon en moesten daardoor inhouden. Ten oosten om Eindhoven naar Nederwetten. Langs Wilhelminakanaal over Industrieterrein Ekkersrijt en ten Noorden om Eindhoven kwamen we weer bij het Wilhelminakanaal uit.

Op een gegeven moment was Hans druk kopwerk aan het doen. In de groep zagen we af en toe een schuimwolkje rond dwarrelen. Verrek Hans zijn achterwerk schuimde volop. Gelukkig hoefde we ons geen zorgen te maken met Hans zelf was niets aan de hand maar met zijn broek wel. De oorzaak was goedkoop wasmiddel gebruikt en de broek niet voldoende uitgespoeld.

Vervolgens gingen we ten zuiden langs Best door de Oirschotse Heide en oostelijk om Oirschot. Door het bosgebied “De Mortelen” waar we bij onze pauze plaats uitkwamen.

We waren wat aan de vroege kant, ze gingen pas om 10.00 uur open en we waren er om 09.45 uur. Aan diverse deuren getrokken totdat er iemand kwam en die was zo vriendelijk om voor ons eerder open te gaan. We gingen binnen zitten, buiten met die natte kleren was toch te fris. Koffie en cola werd er besteld en door Jac, die afgelopen week 52 jaar is geworden, mochten we een groot stuk vlaai bestellen. De koffie en vlaai bij Herberg de Schutskuil smaakte goed.

Na de pauze gingen we richting Boxtel – Liempde en westelijk om Olland en Sint Oedenrode. Over de A50 om via het gehuchtje Zoffelt weer noordelijk om Mariahout naar Beek en Donk te gaan. Hier kwamen we veel collega fietsers tegen die deelname aan een uitgezette toertocht.

Via Beek en Donk richting Gemert, door Grotel om zo op de Aarlese Heikant weer uit te komen. Via Mathijseind richting Bruggen, Rakt en over de Oude Helmondseweg naar De Djump. Iets na 12.00 uur waren we terug, de E-ploeg zat al aan de koffie.

Afstand: 117km, Gemiddelde: 29.2km/u, Aanwezig: 6

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race