Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

[04-02-2018]Verslag WZR.

Vandaag stonden twee leden van de (WZR)club paraat voor de Heibloemtocht.Robert  stond al vanaf vijf voor negen bij de start, en begon bij het slaan van de kerkklokken al een plan B te maken (naar zijn ouders rijden en daar naar de WK cyclocross van de beloften kijken), toen Adrie nog op kwam dagen.

 

We besloten ons aan de kalender te houden, en de Heibloemtocht te gaan rijden. Adrie op zijn nieuwe cyclecrosser, een Wilier, en Robert op zijn ouwe trouwe Red Bull. 

Omdat de wind op de heenweg in ons voordeel stond, hadden we meteen lekker de vaart er in. De route, een echte aanrader, voerde via de Lupineweg, Snoertsebaan en Vieruitersten om Meijel heen richting Heibloem. Even voorbij het dorp ging het rechtsaf, een weggetje dat ons beiden niet al te bekend voorkwam. Wel door een zeer mooi en rustig gebied dat we met de club vaker bezoeken. We hoefden nergens af te slaan, want het ging rechtdoor in gestrekte draf naar Nederweert-Eind.

Daar draaiden we weer richting het noorden, waardoor we de wind voor het eerst tegen kregen. Ter hoogte van Ospel begon het licht te sneeuwen. Gelukkig geen sneeuw die ons echt nat maakte, en ook de weg bleef tot onze opluchting goed droog.

De wind stond, met name op de open stukken, behoorlijk strak tegen. Maar, we konden het tempo er lekker in houden. Om kwart over elf kwamen we aan in Deurne. Adrie nam meteen afscheid, en Robert hoopte dat Johnny al klaar zou zitten met de koffie. Gelukkig was dat zo.

Niet alleen stond er weer een heerlijke bak koffie klaar, maar kon Robert ook meteen aanschuiven bij ronde twee van het WK veldrijden voor de beloften, waardoor zijn plan B eigenlijk toch nog verwezenlijkt werd.

Na een half uur kwamen de Bosrakkers binnen. eerst Alan, die alleen had gefietst, en daarna de E- en A-groep.

Wat boffen we toch dat Johnny iedere keer zo aardig is om voor de koffie te zorgen. Johnny, hartelijk bedankt maar weer!

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race