Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
6
7
11
13
14
17
18
20
21
22
24
25
27
28
29
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[14-04-2019]Verslag A+B groep.

Vanmorgen was het koud, afgelopen nacht paar graadjes vorst gehad. Alle hadden zich goed gekleed voor deze koude morgen, enkele zelfs met hun winter jack aan en dikke handschoenen.

De opkomst was een stuk minder dan vorige week, met 9 personen hebben gezamenlijk de A – en B groep de Budel tocht gefietst. René was de Capten vandaag.

Nadat we de tocht van vorige week kort besproken hadden en de nodige info over de Budel tocht vertrokken we om 08.00 uur. Met een rustig tempo over rustige Brabantse wegen richting Budel.

René had de tocht vorig jaar op paar plaatsen verlegd zodat we de slechte fietspaden konden vermijden.

Tot voorbij Budel hadden we veelal de koude wind van achteren, maar nadien was het regelmatig werken met de wind van voren of opzij.

Voordat we eraan begonnen laste René een korte pauze in, net voorbij Kempen Airport. Inmiddels hadden we 44 km op de teller. Dit was een mooi plekje met banken en een vuilnisbak.

Lang hebben we er niet stil gestaan daar was het te koud voor. 

Nu begon het echte werk, met vlugger doordraaien van koppositie hielden we er toch een mooi tempo in. 

Op de Kleine Heitrack, inmiddels 75 km afgelegd,  twijfelde John of zijn achterband lek was. Bij het nemen van bochten gedroeg zijn fiets niet zoals het moest.

Even de band controleren, niets  aan te zien en de band was nog voldoende op spanning. Door de twijfels of het nog wel zou gaan werd er toch maar besloten om  zijn binnenband te vervangen.

Dit karweitje was zo gepiept met wat teamwork. 

We waren mooi om 11.30 uur weer terug bij Cratos waar we een lekker warm bakkie koffie wel hadden verdiend.

 

Even later arriveerde de E – groep, die met 6 personen onder leiding van Geert de Beringen tocht hadden gefietst. Deze hadden het wat rustiger aan gedaan over de 64 km lange tocht.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race