Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
3
4
5
7
8
10
11
12
14
15
17
18
19
21
22
24
25
26
28
29
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[30-05-2019]Verslag A+B groep

Een miezerige morgen veroorzaakte een lage opkomst. De buienradar gaf een lichte regenbui aan tot ongeveer 08.00 uur.  Achteraf viel het mee, we hebben amper regen gehad.

Het meeste water waar we last van hadden was het opspattende water van onze voorganger. Iets na 07.30 uur vertrokken we, A – en B groep samen, met 6 personen.

De wind goed gezind die ons veelal mee hielp richting Keverlaer. Zoals traditie getrouw fietsen we al jaren in de maand mei naar Kevelaer, vandaag een tocht van 111 km.

 

In het begin draaide we om de 3 km door, soms waren ze nog druk in gesprek dat de Capten besloot om de 5 km door te draaien. Net over de grens bij Well even een korte sanitaire stop en wat eten zodat we weer lekker fris verder konden.

 

In Kevelaer was, zoals elk jaar, de kermis weer opgesteld. Gelukkig hadden we hier geen last van.

Wel hadden we een ander straatje moeten nemen, richting kerkplein, i.v.m. wegwerkzaamheden.

Daar aan gekomen met 49 km op de teller werd er door enkele een of meerdere kaarsen aan gestoken.

 

Na een klein kwartiertje vertrokken we richting Siebengewald, nu hadden we toch wat meer last van de wind. Jaren hebben we koffiepauze gehouden net voorbij Siebengewald maar helaas deze was gesloten, wat we wisten.

Vooraf hadden we een afspraak gemaakt bij Landgoed Bleijenbeek, hierdoor hadden we de route richting Afferden moeten verleggen. Na 71 km gefietst te hebben smaakte de koffie of cola voortreffelijk met een lekker stuk vlaai erbij. Een tweede ronde sloegen we niet over.

 

Na Afferden met het pondje de Maas over met regelmatig de wind van voren. Er werd besloten om achter elkaar te fietsen en kop over kop door te draaien met een afgesproken snelheid.

Dit verliep kilometers goed, totdat er ’n paar het te vermoeiend vonden. Er werd weer gegroepeerd gefietst zodat deze weer tot rust konden komen.

 

Tussen Westerbeek en Vredepeel had René de pech met lekrijden. Volgens aanwezige de oorzaak door het glas rijden kilometers gelden. Ter hoogte van Weeze lag behoorlijk veel glas op het fietspad wat we te laat hadden gezien.

Bij controle van de buitenband had René wel 5 scherpe voorwerpjes eruit gepeuterd maar geen glas.

 

Na 111 km waren we met een voldaan gevoel weer veilig gearriveerd bij Cratos. Hier zaten Tiny, die een rondje op zijn mountainbike had gemaakt, en Johnny al lekker aan de koffie.

Via een App bericht was Toon geïnformeerd dat er vanmorgen maar twee personen aanwezig waren voor de E – groep. Deze hadden besloten maar weer richting huiswaarts te keren.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race