Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
15
16
17
19
20
22
23
24
26
27
29
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[11-08-2019]Verslag A-groep.

Vandaag mochten we uitslapen, want de start was 08.00u in plaats van 07.30u. Met vijf man vertrokken we voor een rit van 97 km. Zuidoostwaarts met een aantrekkend windje tegen. Dat is gunstig, omdat we dan met een hardere waaiende wind in de rug terugkomen.

Het was een mooie route, eerst via bekende wegen: Vlierden, Lierop naar Sterksel. Dan naar Leende en vervolgens richting Valkenswaard. We reden in een constant en gecontroleerd tempo. Bij Valkenswaard passeerden we de Venbergse molen, daar is het altijd opletten geblazen, maar nu was er nog maar weinig activiteit. Dan naar Dommelen en met een boog om de Malpie heen.

 In Borkel had Toon het eerste terras rechts geregeld. Die zaak zou om 10.00u voor ons opengaan. We waren er een kwartier eerder en zagen een brave man de stoelen en tafels stofvrij maken. We aarzelden, besloten toch alvast plaatst te nemen en de ontwikkelingen af te wachten. De man had goede zin, hij was niet van de directie zei hij, maar enkele minuten later ging hij toch al mooi aan de slag om vijf koffie te serveren.

Tussen neus en lippen door liet hij weten dat je hem maar beter niet kwaad kon maken want dan zou je wel begrijpen waarom deze pleisterplaats ‘De Woeste Hoeve’ heette. Nog voor wij onze koffie hadden, arriveerde ook de B-groep en onze gastheer verlegde nu zijn bijzondere aandacht naar deze groep. De koffie smaakte trouwens prima.


We lieten de B-groep nog even uitrusten en vertrokken voor de laatste 40 km. Net voor Gastel kregen we twee bekende figuren in het vizier. Mart en Eric peddelden ontspannen voor ons uit. We haalden hen bij en met ons zevenen gingen we verder. Vreemd genoeg werd er plots gas gegeven en niet door de twee die we hadden bijgehaald. Herhaaldelijk moest tot kalmte gemaand worden, zeker in de bebouwde kom en op smalle fietspaden.

Omdat we vermoedden dat we voorlagen op het snelste schema, besloten we na een extreem kort werkoverleg om bij Liessel de Hazeldonkseweg te nemen, fietst fijner dan het fietspad langs het Loon naar Deurne. De laatste kilometers bolden we wat uit en zo kwamen we weer terug bij ons startpunt waar Johnny de koffie weer gereed had. Later volgde met leden van de E-groep nog een diepgaande discussie over gokken, geloof en reïncarnatie. Je staat er soms van te kijken welke diepe gedachten in zo’n fietsclub leven.

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race