Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
8
12
13
15
16
17
19
20
22
23
24
26
27
29
30
TC `t Verzetje Deurne.

[07-05-2023]Verslag A-groep.

Vandaag een nieuwe tocht voor de A – en B groep, de Scheeken tocht. Voor de A groep een lengte van 114 km en voor de B groep een lengte van 102 km.

De Scheeken is een natuurgebied en ligt tussen de gemeente Liempde, Sint Oedenrode en Best in.

Het is een heel bijzonder gebied, dat rijk is aan natuur en geschiedenis.

S’morgens vanaf De Djump vertrok de A groep met 10 heren en de B groep met 2 dames & 9 heren. De tocht verliep goed qua snelheid, we pikte onderweg nog een Lid op die vanaf zijn huis was vertrokken.

Op de Schaapsdijk, Mariahout, inmiddels 30 km op de teller werd gestopt want een dame van de groep had smeervet op haar bovenarm gekregen dat moest verwijdert worden

Nog geen 7 km verder verloor onze oudste zijn bidon die uit de houder geklapt was. Iedereen letten goed op en konden de bidon ontwijken.

We gingen weer verder op pad richting de pauze plaats in Son, inmiddels 60 km op de teller, waar de A groep al was en deze genoten al van de koffie. Dat gingen wij ook doen met koffie en Cola toen dat allemaal weer geregeld was en inmiddels het twaalfde lid was aangesloten gingen we weer aan de gang. Met onze 2 dames op kop, die er goed aan trokken.

Ten oosten van Eindhoven werden we door een verkeersregelaar verwezen dat we niet naar links mochten en rechts aan moesten houden. De kaptein moest improviseren om elders de route weer op te kunnen pakken. Tussen Gulberg en ten westen van Brandevoort pikte we onze route weer op.

5 km voor Deurne reed nog een lid lek met goed en vakkundige hulp werd hij bijgestaan door 2 leden van de club. Aangekomen bij De Djump stond de koffie weer klaar met in totaal 105 km op de teller.

Gedragscode ATB Gedragscode Race