Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

Vandaag (16-03-2014) de A–ploeg met 26 leden op stap voor de Blerickse Bergen tocht. Groep in tweeën verdeeld. Groep 1 onder leiding van Harry vertrokken als eerste. Groep 2 paar minuutjes later.

We bleven elkaar in het zicht houden tot voorbij Grashoek. Hier reed Walter, die in groep 2 zat, over een steen en had spontaan lek. Maar voor Koningslust hadden we groep 1 al weer bij gehaald, Henk had ook net lek gereden. Net over de Middenpeelweg, bij Lang Hout, reed Henk weer lek. Groep 2 kon lekker door fietsen met wat gemuter uit groep 1 fietsten we ze voorbij.

Hier het verhaal van Henk & Harry:
Met groep 1 verliep alles prima tot net voor Koningslust daar reed Henk lek. Stoot lek (sneakbit) daar begon de ellende.. Henk heeft een aparte gewoonte om de band te repareren bidons eraf en de fiets op de kop en ondanks het vaak gezegd te hebben de band vanaf het ventiel eraf. Met vereende kracht lukte het toch om redelijk snel weer op weg te zijn. Want groep 2 had ons nog niet ingehaald. Na 5km weer slappe band, er zal wel iets in de buitenband zitten niets te vinden!! De buitenband en de velg inclusief lint extra na gekeken en weer op weg achter groep 2 aan die hadden ons ingehaald. Net voorbij Boekend, Henk weer lek en hij zij rijd maar door ik kom wel thuis. Maar zo zit dat niet in elkaar bij het Verzetje, de groep kon door rijden omdat er bij waren die voor 12 uur binnen moesten zijn. Antonio en Harry bleven bij Henk en samen legde ze er Henk zijn laatste binnenband erop hij heeft van die lange ventielen nodig. Maar een paar km verder weer slap, Harry had een ultieme spuitbusje voor lekke banden bij zich en nog nooit gebruikt dus nu kon er geëxperimenteerd worden. Alles ging goed eerst goed schudden slangetje op ventiel gedraaid en het knopje indrukken je weet niet hoeveel er uit een klein busje komt HEEL VEEL. Henk zijn been helemaal onder dat spul, het kwam zelfs langs het ventiel en langs de spaken er uit gespoten. Even het wiel draaien en dan oppompen niks geen lucht er in te krijgen, de band bleef slap. Mooi he, wat een bende. Of het aan de plakkers lag die Henk bij zich had weten we niet maar er werd een band geplakt en dat ging snel. De band een beetje schoon vegen en plakker erop. Maar ook dat was niet goed want na een paar km was het weer raak ,slap. De banden waren op en zo kwam het voorstel van een binnen band met kort ventiel als Henk tenminste een verleng stuk had en ja hoor. Antonio leverde de binnen band, Henk het verlengstuk en Harry de pomp met echte lucht en zo zie je met vereende kracht kom je soms heel ver want het ging goed tot bij De Jump. Waar we helaas geen koffie meer was want die hadden ze al weg geschud. Maar er stond nog een bekertje met koude koffie en die kreeg Harry. -TB

Afstand: 72km, Gemiddelde: 28.5km/u, Aanwezig: 26

Gedragscode ATB Gedragscode Race