Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

Zaterdag 29 juni

's Morgens om 07.00 uur vertrokken we met 5 auto’s richting de Eifel. Ad, Manfred, René, Geert en Frans waren de chauffeurs. Toen we vertrokken was het droog maar niet lang daarna begon het te regenen, bijna de hele dag door.

Tegen 09.00 uur arriveerde we op de parkeerplaats van de jeugdherberg waar we zouden overnachten. Omdat het nog steeds regende werd er koffie geregeld. Na ’n uur wachten was het nog niet droog maar er werd besloten om toch maar aan de tocht te beginnen.

Harry, Sjaak, Jac, Henk en Walter hadden gezamenlijk besloten om vrijdags met de fiets naar Gemünde te gaan, een afstand van ongeveer 140 km. Vrijdags hadden ze ook drie kwart van de dag regen gehad en diversen keren lek gereden.

Pech onderweg

We vertrokken met 21 mannen en 2 vrouwen, Gemünde uit richting Heimbach. Net buiten Gemünde begon de eerste klim, het eerst gedeelte was werken. Na 10 km hadden we een lekkere afdaling waar we ook weer niet te hard konden dalen. Dit i.v.m. nat wegdek en bochtenwerk. Na 15 km hadden we onze eerst koffie stop. Bij een stuwdam aan de Rursee. Lekkere koffie of cola met een groot stuk vlaai.

Vlaai onderweg

Na een poos daar gezeten te hebben gingen we in de regen weer verder. Via het plaatsje Schmidt gingen we via veel bochten werk met beklimmingen en afdalingen naar Vossenack. Via een klein plaatsje Simonskall gingen we richting Rolles Broich en in Strach hadden we onze middag pauze. In een Bikers Ranch hadden we drinken en eten besteld voor de inwendige mens. Toen we aan wilden fietsen begon het weer te regenen. Hier hadden we ook de splitsing van onze tocht. Er moest een keuze gemaakt worden, of de route van 85 km volgen of een verkorte van 65 km. Omdat we allemaal door en door nat waren en enkele meer koud dan warm hadden werd door Toon besloten om met z’n alle voor de 65 km te gaan.

Pauze bij de Bikerranche

Bij het vertrek had Jac al meteen lek, hier werd de groep gesplitst doordat de meeste niet hadden vernomen dat er lek was. Na de band gerepareerd te hebben gingen we in een lekker tempo verder en na een dikke 10 km waren we weer compleet.

Vanaf de pauze fietsten we naar Steckenborn en voordat we in Woffelsbach waren hadden we weer ’n paar klimmetjes en afdalingen met diversen bochten gehad. We fietsten ten westen om Rurberg en enkel kilometers langs de Oberse waar we later bij Einruhr over heen moesten. Net na de Oberse hadden we een lange klim waar ieder zijn eigen krachten kon meten. Deze klim ging een gedeelte door het nationaalpark De Eifel. Boven aan gekomen werd er op iedereen gewacht om zo bij Morsbach en door Herhahn een lekkere afdaling als toetje te nemen. Aangekomen in Gemünde was het inmiddels droog geworden en kwam het zonnetje nog door. 65 km hadden we op de teller toen we weer bij de jeugdherberg aankwamen met 1400 hoogtemeters.

We hadden 6 keer lek gereden, Jeffrey, Jac, Sjaak en René allemaal een keer en de pechvogel van vandaag Geert twee keer. De meesten waren blij om binnen te zijn, moe maar wel voldaan. Een mooie tocht ook met de regen. Iedereen zei wel als het mooi weer was geweest nog beter van de omgeving hadden kunnen genieten en van de ver gezichten.

Niet iedereen had genoeg kilometers gemaakt, René vroeg wie nog interesse had om het eerst stuk naar de pauze plaats, stuwdam aan de Rursee, te fietsen en weer terug. Een mooi stuk met continu beklimmingen en afdalingen. Robert, Pieter – Jan, Charles, Toon en René gingen gezamenlijk nog 30 kilometer extra fietsen.

De overigen gingen hun slaapplaats in orde maken en lekker onder de douche. Om 18.00 uur zou het eten klaar zijn. Met een lekker stukje schnitzel, aardappelen en een groensalade werden de magen gevuld en ter afsluiting een toetje.

Gemüde

In begin van de avond gingen we gezamenlijk Gemünde, het centrum, verkennen. Na wat geslenterd te hebben kwamen we in een cafétje uit waar we in 2010 ook onze avond hadden door gebracht, lekker gezellig met veel sterke en waar gebeurde verhalen die verteld werden.

Samen aan de bar

Tegen de klok van 22.00 uur gingen de eerst weer terug naar de jeugdherberg en om 23.00 uur was iedereen weer terug om aan een lekkere nachtrust te beginnen.

Zondag 30 juni

Om 07.00 uur kwamen de eerste geluiden weer ter oren, de vroege vogels konden niet wachten om weer op de fiets te stijgen. Het weer zag er nu beter uit dan gisteren, zonnetje en een lekker blauwe hemel. Er was afgesproken dat we om 07.45 uur aan het ontbijt konden beginnen. Lekkere harde broodjes met divers aan beleg en zoetigheid werden de knorrende magen weer gevuld.

Robert, Pieter–Jan en Manfred hadden samen besloten om de tocht van gisteren nog een keer te fietsen en vertrokken tegen de klok van 08.00 uur.

Harry, Jac, Sjaak, Henk en Walter maakten zich klaar om aan de tocht naar huis te beginnen een rit van 155 km. Maar voor dat er vertrokken kon worden moest eerst Jac zijn band weer repareren. Onder bij de parkeerplaats werden nog paar groeps foto’s gemaakt voor later.

De ploeg die nog een rondje rijdt op zondag
De ploeg die zondag naar huis fietst

Tegen de klok van 09.00 uur vertrok het vijftal richting Holland en de rest begon aan een 55 km route. Vanaf Gemünde gingen we richting Olef. Net buiten Olef hadden we een korte maar zeer steile klim wat verschillende verraste. Net na een haakse bocht begon deze klim, niet iedereen had hem in de goede versnelling staan of verkeek zich op de lengte. Want na een bocht ging het nog een stukje verder. Via Schlieder, Blumenthal gingen we naar Hellenthal. Buiten Hellenthal hadden we weer een korte hevige klim naar een stuwdam waar we een groeps foto maakte, even wat ruste en toen weer verder.

Op de stuwdam

We gingen weer een stuk terug via dezelfde weg, Hellenthal, Blumenthal. In Blumenthal hadden de splitsing waar we via Ingersberg, Frohnrath, Sistig, Diefenbach, Wahlen, Marmage, Nettersheim en via een grindpad en langs een riviertje Urft in het plaatsje Urft uitkwamen. Het riviertje Urft bleven we volgen tot in Gemünde. Maar eerst moesten we de plaatsen Sötenich en Kall nog passeren. In deze tocht zaten ook nog enkele klimmen in, wat ons eerst verteld was dat dit een vlakke rit moest zijn. Deze tocht van 55 km hadden we ongeveer 900 hoogtemeters. Om 11.30 uur waren we weer bij de jeugdherberg, gelukkig vandaag geen lek gereden. Weer een mooie tocht met van alles wat erin. Kwartier twintig minuten later arriveerde het drietal terug van de 65 km tocht. Ze hadden geen pauze onderweg genomen om niet te laat terug te zijn. Ze hadden er weer van genoten met beter uitzichten.

Om 12.00 uur was het eten klaar dus vlug de fietsen inladen, douche en hop naar de eetzaal. Rijst met een lekker sausje en een toetje toe was ons middag eten.

Rond de klok van 13.15 uur vertrokken we, nadat we de eigenaar bedankt hadden, weer richting Deurne. De rit verliep voorspoedig en om 15.15 uur stonden we weer voor de poort van de Djump.

Het vijftal wat vanmorgen vanuit Gemünde met de fiets was vertrokken was ongeveer om 16.15 uur weer thuis. Wel met paar keer lek gereden te hebben.

Iedereen had het een geweldig mooi fietsweekend gevonden en een goed teamgevoel aan over gehouden. Namens iedereen willen wij de organisatie Harrie, Frans, Hans en Ad bedanken voor dit mooie weekend.

Gedragscode ATB Gedragscode Race