Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
15
16
17
19
20
22
23
24
26
27
29
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[07-03-2020]Verslag Graveltocht.

Via een oproep op het forum, van René, stonden vanmorgen 5 personen klaar bij Cratos voor een graveltocht op zaterdag. René had vandaag  de Noordervaart gravel tocht gekozen, een lengte van 64 km.

Om 09.30 uur vertrokken we met een rustig tempo zoals afgesproken en dat gemiddelde vandaag niet boeide. 

Twee personen met hun gravelfiets, een persoon die zijn mountainbike had omgebouwd voor gravel oftewel speciaal gravel wielen en de ander twee met hun mountainbike.

Door de regen van de afgelopen tijd was het voor de personen met hun gravelfiets af en toe wat ploeteren door de modder. Zeker toen we via de Bospeelweg, Neerkant, de Peel in fietsten.

Hier hadden, wat anders een mooi pad was, rupsvoertuigen lekker liggen baggeren en de gehele breedte van het pad gemolesteerd. Nou de spiertjes waren nu wel los.

Kilometers langs het Kanaal van Deurne kwamen we bij de Noordervaart uit, deze kilometers was bijna geheel voorzien van gravel. Het gravel pad langs de  Noordervaart hebben we gevolgd tot Nederweert-Eind.

Hier staken we de Noordervaart over om een stukje verder bij een tankstation een pauze te houden met een bakkie koffie, inmiddels 32 km op de teller.

Na een klein kwartiertje weer verder veelal met de wind in de rug, richting Ospel. Hier pakte we goed begaanbare gravel paden of verharde zandpaden. Zo arriveerde we bij de Zuid-Willemsvaart.

Voorbij sluis Kwart voor Twaalf konden we weer kilometers langs de Zuid-Willemsvaart, gedeeltes gravel en de rest verharde zandpaden. Hier lagen vele plassen water die we slingerend passeerde.

Het laatste gedeelte nog paar kilometers van de mountainbike route Liesselse bossen. Moe maar voldaan arriveerde we in de St’ Jozefparochie waar ieder zijn weg richting huis koos.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race