Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[06-01-2018]ATB verslag.

Vandaag was het dan zover. Bij afgesproken verzamelplek richting Liessel vertrokken.

We waren met 3 dames en 9 heren die zich voor deze clinic hadden opgegeven.

Daar aangekomen was John al aanwezig hij was goed op tijd en een beetje zenuwachtig, dit zou voor hem eerste keer zijn dat hij op een ATB zou rijden.

 

Bij binnenkomst kregen we van Stefan al meteen een bakkie koffie aangeboden. Ondertussen arriveerden ook de twee instructeurs die ons nog een goed nieuwjaar wensten. 

Hierna vertrokken we gezamenlijk richting Bikefun Park waar clinic kon beginnen. 

Eerst wat uitleg over de fietsen en hoe je helm moest dragen.

Er werd een vierkant uitgezet met pionnen hier binnen moesten we kris kras door elkander rijden en terwijl 2 rijders ons een mep verkochten met een stuk schuimrubber. Wie geraakt was moest 2 rondjes buiten vierkant rijden.

Iedereen was een keer aan de beurt.

De volgende oefening was kom bocht fietsen, hier zagen we dat verschillende mensen dit toch verkeerd hadden aan geleerd. Na wat oefeningen ging het al een stuk beter.

Van hier uit met z’n 2en  langs elkaar om de schouders gepakt langs het water bij een bultje aan gekomen en dan gezamenlijk stilstaan op de fiets.

Tiny was samen met Toon, de eerste keer kregen we beiden de slappe lach en zouden we zonder tussenkomst van instructeur in water zijn beland. 

Daarna oefening rijdende bidon van de grond pakken. We hebben ook slalom gereden langs het water, door een zandbak gereden en over een stook kinderkoppen. Dit moest met een grootste versnelling.

Ook hebben we over bruggen gereden. 

Toen was het zover dat wij de grote bult mochten gaan bedwingen. Alleen bij de steile afdaling kwam Hanneke ten val zei reed in een dieper spoor met een schrik reactie en een gekneusde heup begon ze toch aan haar volgende opdracht toch wel een bikkel die Hanneke.

 Johnny probeerde dit alles op de gevoelige plaat vast te leggen ondanks dat hij zich niet zo fit voelde. Ook was er Mario die ons flink supporterde en ook nog wat techniek op deed.

Na nog van koffie en vlaai genoten te hebben bedankten we de instructeurs voor goede uitleg en een leerzame morgen.

We hebben met z’n alle veel gelachen en weer van alles geleerd. 

De deelnemers/deelneemsters zijn er helemaal klaar voor om dit alles in volgende ATB rit in praktijk te brengen.

TC ’t Verzetje Deurne

 

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race