Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
28
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[18-11-2018]Verslag ATB-A

Vandaag een goede opkomst met dit koude weer, had vannacht lekker paar graden gevroren. Het zonnetje stond al vroeg hoog in de lucht met een koud windje.

Met 8 personen vertrokken we om  08.30 uur voor de Somerense heide tocht, een lengte van 58 km.

In een rustig tempo fietsten we richting de Oostappense bossen, net voor Ommel sloot nog een oud lid aan die enkele kilometers met ons mee fietsten.

Voor Jo was het eerste bospad nog onwennig, in een zanderige bocht ging hij onderuit. Na wat gemompel stond hij op en fietste verder. 

Voordat we, net voorbij Lierop, de mountainbike route opgingen hadden we al diversen soorten paden gehad. Single tracks,  pad langs Meervenseloop, verharde wegen en zandpaden.

Het was overal goed fietsen, droge en veelal zuivere paden. Dit kwam de snelheid ten goede. 

We hebben de MTB route Lieropseheide diversen kilometers gevolgd. Nadat we de provincialeweg Someren – Heeze overstaken kwamen we op de MTB route Somerense heide uit.

Deze hebben we voor driekwart gevolgd. Na ongeveer 26 km hielden we een korte pauze, niet te lang daar was het te koud voor. 

Via de natuurpoort “De Vennehorst” vervolgden we de MTB route Lieropseheide weer om zo bij de splitsing van oud en nieuwe Zuid Willemsvaart uit te komen.

Daar zouden we nog een paar steile klimmetjes nemen volgens onze route maar helaas deze was op diversen plaatsen afgesloten.

Via een ommetje richting Bikkels om daar nog het mooiste gedeelte van te volgen om richting Cratos te gaan. 

Voor John was het laatste gedeelte te veel, zijn benen wilden niet meer. Hij vervolgden zijn route via verharde wegen en was net iets eerder bij Cratos dan wij. 

Na een klein kwartiertje kwamen 4 leden van de ATB E – groep ook even op de koffie. Niemand van hun wist de route die voor vandaag gepland stond.

Daarom hadden ze besloten om de MTB route De Bikkels en Bakelse bossen te fietsen.

Geert had nieuwe elektrische verwarmde handschoenen gekocht, apentrots was hij hiermee. Meer dan de helft van de tocht moest hij erover zaniken.

 

 

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race