Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

2de Kerstdag voor vele een mogelijkheid om de extra calorieën er af te fietsen van hetgene wat ze 1ste kerstdag hebben genuttigd. Ad had de route wat aangepast

o.a. i.v.m. veilig oversteken van de Helmondsingel en enkel kilometers verlengd. Een afstand volgens de GPS van 45 km.

Met 15 personen vertrokken we om 08.30 uur vanaf De Djump naar de bossen bij het Rijtven. Hier een groot gedeelte van de gele wandelroute gevolgd tot aan tankstation op de Helmondsingel. Vervolgens naar de Zandbos waar ons 16de lid aansloot. Deze vaste route zou tot aan het Buntven gevolgd worden om zo weer naar de vaste route in het Bakelsbos uit te komen. Driekwart van deze route gevolgd om vervolgens over de Boogbrug, vandaar de naam van deze tocht, een klein gedeelte daar door de Bakelse bossen een pad te volgen. Terug weer over de Boogbrug om de vaste route verder af te maken.

Op kop lagen toen onze drie groene bosrakkers die een wedstrijdje met elkaar aan het houden waren. Ze waren zo fanatiek bezig dat ze zo de finish voorbij fietsten.

Terug via de verharde fietspad langs Berkendonk. De route liep eigenlijk via de andere zijde van Berkendonk maar door de regen afgelopen dagen namen we het risico niet om over dat natte stuk te fietsen. Via Berkendonk fietsten we naar de vaste route in de Bikkels, hier kon weer ieder zijn eigen tempo fietsen tot aan de Hees.

Gezamenlijk fietsten we weer terug naar De Djump waar we onder het genot van een bakkie koffie de sterke verhalen de revue weer passeerde. Vandaag waren ook drie Winter Zondags Racers mee op pad geweest en hadden volop kunnen genieten van de hier en daar natte bospaden.

Het verhaal van Henk:
I.v.m. dat het donderdag is mag ik ook een keer met de mtb mee, met de bosrakkers. De fiets uit de garage zo goed als nieuw wat wil nog meer. Bandjes hard 2.5 bar, fles gevuld en de goede schoenen aan. Op naar De Djump, er waren er veel ook de rest van de wegploeg was er. Rustig aan begonnen en ik wilde me niet opdringen want de rest wist de weg in, het bos ik niet.

Beetje achteraan meegefietst even wennen dat veel sturen en remmen maar na 10 km zit dat er wel weer in het ging best wel goed. Maar na 35 km werd ik een beetje overmoedig, in de bikkels bijna voorop en op volle snelheid die binnen bocht in. Het voorwiel begint te schuiven ik wil links de fiets recht door. Dan ga je plat en ik zag daar wat in die bosjes ik wel de rest niet want ik lag er voor. Iedereen er langs kon ik ook weer opstaan en er achteraan. Ik was er zo weer bij daarna maar rustiger aan gedaan. Terug bij De Djump kon je het zien; BLOED-ZWEET - en heel veel SLIJK. Het was een zeer mooie rit, maar wie poetst nu mijn z.g.a.n. mtb? gr. een wegracer

-TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race