Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
14
16
17
18
20
21
23
24
25
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

Vandaag stond dé "Adritocht" op het programma. Ondanks de natte omstandigheden een mooie opkomst van 12 vermetele die het aandurfden hun fietsen door de modder te ploegen.

De eerste kilometers konden we alles nog redelijk proper houden, en wist Adri, onze captain, ons langs verrassend droge stuken te loodsen. Maar, toen we plotseling rechtsaf de akkers indoken, was het gedaan met onze schone fietsjes. Binnen no time had iedereen de eerste modderspatten verzameld. Vooral het stuk langs de Oude Aa lag er nat en modderig bij. Via de Bikkels zetten we koers naar een onvermoed fraai stukje Helmond. Voor hen die het nog niet wisten werd het snel duidelijk: Helmond heeft geweldig mooie ATB-routes. Vooral die op het industrieterrein zijn zeer de moeite waard.

Aan het einde van dit terrein wachtten ons een aantal venijnige klimmetjes, waar niet iedereen zonder problemen boven kon komen. Hier en daar moest er toch een voet (of schouder) op de grond. Via de Beemd (waar een hond een verbluffend sterke imitatie van een handzaag ten gehore bracht) en het Eindhovens kanaal kwamen we uit bij een van de hoofdattracties van de rit: Gulbergen! Het was goed te merken dat Hans hier erg enthousiast over was, want hij was niet meer te houden toen we eenmaal het terrein van de golfbaan op reden. In het begin probeerde Adri nog wel de controle te houden, maar uiteindelijk sloeg de groep door toedoen van dit (aanstekelijke) enthousiasme geheel uit elkaar.

Na een half uurtje spelen op de enige berg van Brabant, verzamelden we ons op het fietspad langs het kanaal. Nu zetten we koers richting Geldrop. Na een stukje door de buitenwijken en het (fraaie) park, reden we richting de Dommel. Deze volgden we een tijdje, en toen staken we hem over richting de Strabrechtse heide. In dit schitterende natuurgebied reden we een flink stuk. Ook waren er een aantal mooie stukken "singletrack" die er vorig jaar nog niet inzaten. Na de heide kwamen we in Lierop, reden we richting Ommel, om tenslotte via het laatste stukje (Liesselse) bos terug te keren op "De Djump". Daar kwam Marieke ons nog een gelukkig Nieuwjaar wensen, en een bak koffie meedrinken. We kwamen tegelijk aan met een zeer kleine groep WZR's (Jac, Henk en Jos).

Rest er niets anders dan ons materiaal even in het zonnetje te zetten. Twaalf mannen door zestig kilometer troep, en geen enkel geval van pech!! HULDE!!!!! -RvV

Gedragscode ATB Gedragscode Race