Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
14
16
17
18
20
21
23
24
25
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

Vanmorgen (12-01-2014) in De Djump met 11 personen bij elkaar gekomen, klaar voor vertrek. Helaas moest René afhaken omdat deze problemen had met zijn remmen. Met een lekker tempo naar Asten gefietst, 8 km.

De start was op het Sportpark ’t Root bij hockeyclub HCAS. Het was er al behoorlijk druk. Inschrijven met Scan & Go en klaar voor vertrek. We ontvingen ook nog een blauw polsbandje, deze konden we na afloop inleveren voor lekkere snert. Voor vertrek hadden we afgesproken om gezamenlijk deze tocht te fietsen en zouden bij elkaar blijven. De eerste 7 waren zo vertrokken. Gelukkig paar kilometers verderop stonden ze te wachten. Maar voordat we bij het kasteel Heusden waren lag de groep al in tweeën.

Omdat het vannacht gevroren had was het wel uitkijken, zeker als je van en zandpad de verharde op ging. En in bochten moest je voorzichtig zijn. Paar leden hadden de grond van kort bij gezien. Hans schoof weg toen hij over een boomwortel reed door een bocht. John zag een stronk te laat en bleef met zijn trapper erachter hangen. Harry die er vlak achter zat fietste volop zijn achterband en sprong een stuk terug. Hier zat weer een fietser achter en die kon Harry niet meer ontwijken. Gelukkig viel het mee, alleen zijn achterspatbord brak af.

Bij Swinkels in Vlierden hadden ze een goed verzorgde pauze plaats. Sportdrank, warme thee en zult met roggebrood. Inmiddels hadden we er 28 km op zitten. Op de pauze plaats was het behoorlijk druk. Je moest in de rij wachten voor een consumptie.

Na de pauze vertrokken we gezamenlijk, dat dachten we tenminste. Dus niet. Walter en Eric waren al eerder vertrokken. In de Liesselse bossen hebben we diversen single tracks gevolgd waar we nog nooit waren geweest. Je wist op den duur niet meer waar je precies was met al dat bochten werk. Wel mooi. Voor 12.00 uur waren we weer bij de finish. Het was een mooi uitgezette tocht met diverse single tracks en goede paden. Hier en daar wel wat natte stukken maar dat hoort erbij.

Het jammere van een georganiseerde tocht dat je er altijd van die asociale fietsers bij hebt. We fietsen mooi met ons zevenen achter elkaar op een smalle fietspad. Een bocht naar links en daar werden we ruig ingehaald door een snellere fietser. Die onder schatte zijn snelheid met het nemen van deze bocht en kwam hierdoor ten val. Adri kon hem niet meer ontwijken en besliste vlug om over zijn fiets heen te fietsen. Helaas lukte dit hem niet en kwam ook ten val. Na het zaakje bekeken te hebben konden alle twee hun weg weer vervolgen. Later heen moest Adri de tocht eerder verlaten, zijn remmen werkten niet meer goed. Of dit te maken had met zijn val weten we niet.

Bij binnenkomst konden we ons blauw polsbandje inleveren voor een kop snert en die smaakte goed. Na wat uitgerust te zijn zouden we met een rustig tempo richting Deurne fietsen. Dit rustig tempo lag tegen de 30 km/h aan. -TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race