Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

Vandaag het rondje om Asten, een tocht die we laatst hadden gefietst als georganiseerde MTB tocht van TWC Asten. Met 11 personen vertrokken we om 08.30 uur, welke richting gaan we?

Harry nam de leiding maar kwam bij de Bikkels achter dat hij de verkeerde richting in fietste. Na een klein ommetje kwamen we toch op de route vlak bij Oostappen. Daar hebben we een gedeelte van de vaste route gefietst en een gedeelte over rij – of wandelpaden. Ten oosten om Asten. Vlak bij de Heesakkerweg moesten we van Harry stoppen. Harry moest hier een verhaal kwijt uit zijn jeugd. Een mooi komisch verhaal waar smakelijk om gelachen moest worden.

Bij de Heesakker weg werden we door een automobilist behoorlijk uit getoeterd met zijn auto. Wij kwamen van rechts en we moesten linksaf slaan. De automobilist dacht voorrang te hebben, vandaar dat lawaai. John sprak de man netjes aan en vertelde hem dat wij van rechts kwamen en voorrang hadden. De man verontschuldigde zich, hij dacht dat hij voorrang had. Bood zijn excuus aan en wenste ons een fijne dag.

In de Dennendijkse bossen hielden we een korte pauze. Hier moest John zijn jeugd verhaal kwijt. Een liefdes verhaal met een rijke ervaring wat nog lang gedrukt bleef staan in John zijn geheugen.

Via de Dennendijkse bossen naar de Liesselse bossen war we de vaste MTB route volgden. De gehele route lag er netjes bij met maar een paar modderige stukken. Een tocht voor sommige een peulen schilletje en voor ander die er wat meer moeite mee hadden. We waren een mooie tijd terug bij De Djump voor een lekker bakkie koffie en vlaai, getrakteerd door Hans. Tiny was nog even op de koffie gekomen. Ad had in zijn eentje een MTB tochtje gemaakt en rook de koffie ook. -TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race