Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

Op zondag 23 februari organiseerde de atletiekvereniging AV-LGD uit Deurne in samenwerking met TC ’t Verzetje de traditionele jaarlijkse Run-ATB. AV – LGD neemt de organisatie voor de RUN op zich en TC ’t Verzetje Deurne de route ATB.

Op vrijdag hebben 4 leden,

(Sjaak, Harry, Frans en Toon) van ’t Verzetje de ATB route gecontroleerd, snoei werkzaamheden verricht en op diversen plekken de paden opgeschoond. Zaterdag na de middag met 9 leden, (Sjaak, Mart, Tiny, Jac, Harry, Frans, Ronald, Antonio en Toon) de route uit gepijld. Zondag morgen om 08.00 uur met 5 personen de route weer gecontroleerd of alles goed was uit gepijld. Helaas waren rondom de Galgenberg diversen pijlen weg gehaald en boomstammen op de paden gelegd. Coen had zijn werkzaamheden bij de inschrijving. Ad en Louis moesten zorgen dat bij de Galgenberg alles netjes verliep. Ute had de controle, achteraan in de route bij Liessel, bij het uitkomen van het bos. Enkele leden deden met de wedstrijd mee, als single 5 km lopen en 26 km fietsen of als duo met alleen 26 km fietsen.

Om 10.00 uur klonk het startschot op de atletiekbaan “De Djump” aan de Vloeieindsedreef in de St. Jozefparochie te Deurne. Het doel was een hardloopwedstrijd van 5 km over geheel geasfalteerde wegen, gevolgd door circa 26 km fietsen op een ATB of crossfiets in de bossen tussen Deurne en Liessel. De 90 deelnemers waren verdeeld in 42 singles die zowel moesten lopen als fietsen en 24 duo’s bestaande uit een loper en een fietser. Onder een fraai winterzonnetje met een fris briesje gingen de deelnemers van start. Werner Gentle was de snelste loper in een tijd van 16.07 minuten. Na zijn finish mocht Robert van Vegchel van start, met wie Gentle een duo vormde. Van Vegchel wist het parkoers in 58:36 minuten af te leggen, waarmee de eerste plaats bij de duo’s werd veilig gesteld in een totaaltijd van 1:14:43 uur. Bij de singles was het Bas Peters die in 1:13:27 uur als eerste finishte. Met zijn looptijd was Peters 4e in 17:08. Zijn fietstijd was met 56:19 minuten dermate snel dat hij overall eerste werd.

Hoewel het een recreatieve wedstrijd is, zonder prijzen, valt het elk jaar weer op dat de deelnemers alles in het werk stellen voor een goede eindklassering.

Voor uitslagen en foto’s zie http://www.av-lgd.nl/ en voor meer foto’s zie http://www.verzetjedeurne.nl/

Gedragscode ATB Gedragscode Race