Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[08-01-2017]Verslag ATB-A 

De eerste ATB tocht van 2017 met een magere opkomst. De redenen kan divers zijn, o.a. had het gisterenochtend wat gesneeuwd en geijzeld. De wegen waren niet overal goed zuiver en begaanbaar.De meeste zullen wel uit veiligheidsoverweging thuis zijn gebleven.

3 Bikkels konden het niet laten en waren naar De Djump gekomen, iets na 08.30 uur begonnen deze aan de Ballonzuilen tocht.

Op  de Breemortel moesten we op een gegeven moment linksaf volgens GPS, maar door de sneeuw en het geploeter van landbouwmachines op de velden was deze weg niet meer te zien.

Toch gaan we hier het veld in, zei Harry, we blijven de GPS volgen. Via een spoor van de machines vervolgden we onze weg.

Begin van de ochtend moest je extra opletten, er lag nog op diversen plekken ijzel. Vooral op de verharde weg. Met een aangepast tempo konden we vrijwel overal doorfietsen.

De bospaden waren wel op diversen plaatsen besneeuwd maar toch redelijk goed begaanbaar. In de loop van de ochtend merkte je wel dat de dooi zich inzette, de ijzel op de wegen werden steeds meer waterplassen.

Na 27 km arriveerde we bij het monument van de Ballonzuil. Deze Ballonzuil werd onthuld op 18 januari 1896 naar aanleiding van het feit dat 25 jaar daarvoor een Franse luchtballon in Merselo was geland.

Volgens Harry is dit het oudste luchtvaartmonument van Nederland.

Aan de bosrand van Zwartwater riep Toon dat zijn voorband langzaam leeg liep. Hij wilde deze bijpompen maar Harry had een vloeibaar vulmiddel bij wat tegen lekkage hielp. We kunnen dat uitproberen, zei hij.

Het was een geklieder er ging meer langs het ventiel dan in de binnenband, maar alle beetjes helpen. 

Wiel enkele keren rondgedraaid voor goede verdeling, lucht erin en weer verder.

Toen we langs luchtmachtbasis de Peel in Vredepeel fietsen zeiden we tegen elkaar, de ATB E – groep is hier nog niet geweest. Geen mountainbike sporen in de sneeuw.

Bij Raceway Venray oftewel Circuit de Peel hadden we een korte maar steile afdaling. Doordat er nog wat sneeuw en ijzel op deze afdaling lag werd extra voorzichtigheid geboden. 2 kozen ervoor om schuivend op de fiets naar beneden te gaan.

Op weg naar De Djump kwamen we Roland en even later Tiny nog tegen, die waren mee naar de koffie geweest.

Toch weer lekker 57 km afgelegd met een schuivertje van Harry die languit op de grond eindigden.

De voorband was goed op druk gebleven met dat spul van Harry. Hij glunderden helemaal toen hij dat hoorde.

 

TC ’t Verzetje Deurne

 

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race