Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[21-01-2018]Verslag ATB-A

Vandaag de A – groep een rustige opkomst, we wilden met 3 personen vertrekken toen plots Hans aan kwam en met ons mee wilde fietsen.

Vooraf even de route door genomen i.v.m. de storm schade van afgelopen donderdag. Er lagen verschillende omgewaaide bomen over de routes. Diversen konden we fietsend omzeilen door een lus via de bosrand en andere moesten we de fiets erover heen dragen. 

Ook hadden we een paar lussen verlegd waar wel een straat om gewaaide bomen lagen. Op diversen single tracks lagen van die afgewaaide takjes of takken, die wel goed te omzeilen waren.

Vandaag hadden we de Hersele tocht, een lengte van 59 km. De  Hersele bossen ligt ten westen van Lierop, hier licht ook het bekende motorcross terrein van MAC Lierop.  Ook ligt in dit bos de MTB route Lieropseheide, deze route hebben we driekwart van gefietst.

Omdat het vannacht had gevroren was en hier en daar opletten zowel op de verharde weg als de wildroosters in het bos. Voor Toon pakte een van die wildroosters verkeerd uit. Hij stak er bij een schuin over en meteen sloeg zijn voorwiel onderuit. 

Meteen daarna riep Hans “kijk uit” hier is paar weken geleden eentje van Manders onderuit gegaan. Maar ja, daar lag Toon al.

Gelukkig had hij een zachte landing, de val was net voorbij de rooster.

Wel had hij de pech dat zijn achterband leeg liep. Maar vele handjes maken ligt werk en het karwei was zo geklaard.

Via de route van Lieropseheide gingen we over de Strabrechtseheide naar de MTB route in de Mierlose bossen. Hier was het wat harder werken, meer natte stukken met vele boomwortels.

Doordat we enkele keren moesten kleunen waren we later terug, tegen 12.00 uur.

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race