Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[28-01-2018]Verslag ATB-A+E

De A – groep vandaag de Kemkensberg tocht, een lengte van 48 km. Met 5 personen vertrokken we via verharde wegen, om de  Zeilberg heen, naar de Walsbergse bossen. De heren van TWC De Wekkers hadden de route mooi zuiver gemaakt, vrij van takken, bladeren en boom resten.

 

Via het natuurgebied “De Bult”, waar we van een kant wel in mochten maar aan de andere kant stond een verbodsbord voor fietsers, naar de Craijenhut.Hier ligt een mooie single track met mooie kombochten en korte steile afdalingen met meteen een korte klim. Jammer dat hier crossmotoren de paden aan gort rijden.Via natuurgebied “Kemkensberg” waar nog veel om gewaaide  bomen en takken  lagen.

Langs Luchtmachtbasis De Peel naar het bosgebied van de Stippelberg. Voordat we de mountainbike route van Gemert op gingen eerst een korte pauzen.

Op de mountainbike route van Gemert moesten we regelmatig om omgevallen boom heen fietsen. Op de paden lagen nog takken.

Dit pakte voor Harry verkeerd uit. Een stevige tak kwam in zijn achterwiel terecht waar hij overheen fietsten. Deze tak nam de derailleur mee en kwam afgebroken behoorlijk vast te zitten tussen zijn spaken. 

Zelfs een spaak was uit zijn velg getrokken. Met meerdere handen werd met wat  gekreun de derailleur tussen de spaken verwijderd.

Met het vernuftig verstand van Harry korte hij de ketting in zodat hij toch verder kon fietsen, helaas zonder schakeling.

Op de single tracks kon hij het tempo goed bijhouden maar op de verharde weg was zijn cadans tocht te hoog. Even gestopt en handmatig de ketting in de hoogste versnelling gelegd. Met zijn stoemp werk vervolgde hij zijn weg. Via goed begaanbare zandpaden en verharden wegen arriveerde we na 44 km weer terug bij Cratoscentrum.

 

Na een kwartiertje kwam de ATB E – groep binnen, deze hadden vandaag de Rijpelberg tocht gefietst. Met 7 personen hadden ze ook nog het vernieuwde singletrack nabij de hoge fietsbrug in hun route opgenomen.

 

De WZR groep hadden met 3 persoenen de Klaproos tocht gefietst. John had vandaag technische problemen met zijn schakelmechanisme.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne.

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race