Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

[04-02-2018]Verslag ATB-A

Vandaag met 4 personen de Simonshoekse bossen tocht gereden. Met zijn 62 km lengte de langste tocht van dit winterseizoen.Harry had zijn mountainbike weer zover in orden gemaakt zodat hij vandaag ook weer present was.

Helemaal optimaal werkte het niet, zijn onderste derailleur tandwieltje bleef stil staan en de ketting ratelde er overheen.

Na even gestopt te hebben en er wat aan gefriemeld draaide het tandwieltje weer.

De paden waren na de hevige regenbui van afgelopen vrijdag goed te fietsen. Hier en daar nog wat plassen of modder stukken maar die trotseerde we met gemak.

Onze jarige job, Marc, was vandaag niet te stuiten. Maar wat wil je nog maar 45 lentes en de rest was over de 60. Dan mag er verschil zijn.

In de Belgenhoek hadden we de route wat verlegd, hier lagen nog diversen bomen over de smalle paden. Bomen over de grotere zandpaden waren wel allemaal geruimd.

Aangekomen in de Simonshoekse bossen werd iedereen gewaarschuwd, rustig aan beginnen je hebt je adem op het laatst hard zat nodig. Deze mountainbike route lag er perfect bij, onze complimenten aan wielervereniging Vélo uit Meijel.

Deze route bestaat volledig uit single tracks met vele mooie kombochten en het laatste kwart uit korte stevige klimmetjes met meteen een haakse bocht na de afdaling.

Aan het einde van deze route even een korte rustpauze en wat eten. Terwijl we wat na aan het praten waren over deze route kwam onze contactpersoon uit Neerkant, Manfred, aan gefietst.

Gezamenlijk naar de route van de Neerkant waar we nadien weer afscheid namen van Manfred die huiswaarts keerde.

Harry zijn fiets heeft dit seizoen toch zijn nukken, op een gegeven moment zat er een raar bijgeluidje wat Harry toch wat irriteerde. Even stoppen, waarschijnlijk zijn zadeltasje, wat bomvol zit met materialen en gereedschappen dat over zijn achterspatbord heen en weer ging.

 

Vandaag was de A – groep als laatste binnen maar er was nog voldoende koffie.

 

De E – groep was vandaag met 8 personen op stap geweest voor de LieZanNe tocht, een lengte van 40 km.

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race