Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

[11-02-2018]Verslag ATB-A.

Een rustige opkomst op deze carnavals zondag, met 3 personen vertrokken we toch maar voor de 58 km lange Somerense Heide tocht. Met een rustig tempo en de wind van voren fietsen we richting Oostappen. Harry klaagde nog steeds dat het piep geluid van vorige week nog steeds aanwezig was.

Elk aanwezige wist wel een opmerking te geven waar het euvel zou zitten. In de Oostappense bossen lagen nog enkele bomen over de paden maar deze wisten we mooi te omzeilen. Op de Busselseweg, voorbij Asten, waren we aan het twijfelen of we deze weg wel zouden pakken, deze verharde weg ging over op een zandpad waar behoorlijke sporen in waren gereden van landbouwvoertuigen. We fietsen door, de route loopt hier zie Harry. Nou het was werken, een zuigend modderig pad die we moesten trotseren. Marc was regelmatig van het padje, we moesten hem telkens terug roepen.

Hij gaf zijn GPS de schuld, elke keer volgde hij het verkeerde pad. Op een gegeven moment moesten we een stuk langs de provincialeweg Someren – Heeze. Na een paar honderd meter sloegen we rechts af, net voor we afdraaide stond nog op de GPS dat we nog 37 km moesten fietsen. Na 1 kilometer die zandpad gevolgd te hebben stond op de GPS dat we nog 25 kilometer moesten. Dit klopt niet. I.p.v. rechts afslaan hadden we recht door gemoeten. Niemand had zin om terug te gaan en er werd besloten de route blijven volgen. En als we in de Bikkels waren dat we dan een groter gedeelte van de Bikkels route zouden nemen om toch aan de kilometers te komen. Ongeveer halverwege een korte pauze om de inwendige mens te versterken. Hier nam Harry ook gebruik om te controleren waar het piepend geluid vandaan kwam. Het bleek zijn gereedschap tasje te zijn die over zijn spatbord heen schuurde. Deze strakker aan getrokken en de piep was weg. Voorbij de Zuid Willemsvaart, in Brouwhuis, gaf Toon aan er komt dadelijk een langere klim. Marc maakte alvast snelheid maar even later moest hij toch in de remmen knijpen. Het bruggetje over de Nieuwe AA was weg. Hier moesten we een stukje om fietsen om weer op de route te komen. Via een gedeelte van de mountainbike route in de Bikkels arriveerde we mooi om 11.30 uur weer bij de Cratoscentrum waar Johnny de koffie al klaar had staan. Een uur later arriveerde de ATB E – groep, die terug kwamen van de Gulberg tocht. Met 5 personen hadden ze deze 46 km lange tocht gefietst. TC ’t Verzetje Deurne TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race