Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
8
9
11
12
15
16
18
19
20
22
23
25
26
27
29
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[20-01-2019]Verslag ATB-A.

Vandaag de BakMilWals ATB tocht oftewel  de afkortingen van; Bakel-Milheeze-Walsberg.

Deze tocht, een lengte van 49 km, voerde ons door de bossen bij Rijtven, langs Berkendonk om zo richting Bakel te gaan. Het bosgebied langs de Gemertseweg is een mooi heuvelachtig gebied, hier kun je je hartslag wel omhoog krijgen met diverse kleine bultjes, die af en toe behoorlijk stijl waren.

Vandaar om zorgcentrum St Jozefheil en Jan de Wit kliniek om in een klein bos uit te komen tussen Bakel en Milheeze. Hier lag ook nog een venijnig  bultje  met een steile afdaling en meteen linksaf.

Via Golfbaan De Stippelberg pakte we de mountainbike route van Gemert op. Ter hoogte van de crossbaan fietsten we binnendoor om bij de vijfsprong weer verder de route te kunnen volgen.

Hier begon een mooi verharde smalle zandpad waar het tempo  even omhoog geschroefd werd.

Voordat we aan een mooie single track begonnen hielden we een korte pauze, voor Huub te kort. Hij had zijn boterham pindakaas nog niet op of er werd geroepen kom we gaan weer verder.

Een mooie single track, van 3,5 km lengte,  door de Stippelbergse bossen die er goed bijlag na de vorst van afgelopen nachten.  Ter hoogte van Nederheide verlieten we de  mountainbike route.

Onze route zou door een klein bos singeltje lopen tussen Stippelberg en Steenoven, maar een lid van ’t Verzetje liet ons weten dat je daar niet door heen mocht gaan. In dat kleine singeltje verbleef een bever die niet verjaagd mocht worden. Op advies van hem fietsten we via de Kuikenvlaas waar we ten hoogte van de Klef de route weer oppakte.

Dit was de verbindings mountainbike route naar de Walsbergse bossen.

Op de verharde weg nam John, die afgelopen week een mooie nieuwe twentyniner had gekocht, de koppositie. Hij liet even zien dat je hem zomaar niet uit het veld liet slaan, hij trok even flink door.

Via een gedeelte van de Walsbergse mountainbike route en de verbindingsroute tussen de Walsberg en Liessel arriveerde we weer vroeg bij Cratoscentrum.

Om 11.00 uur waren we weer terug, eigenlijk te vroeg. Johnny had de koffie nog niet klaar.

Als goed makkertje trakteerde hij op speculaas koekjes.

 

Een half uurtje later kwam er een eenzame WZR fietser binnen, in zijn eentje had hij de Veenkant tocht gefietst. Deze had een lengte van 61 km. Hij had zichzelf goed ingepakt tegen de kou, hij leek wel op een bankrover.

Volgens insiders had zijn fiets een hulp motortje, een kwartier na zijn binnenkomst draaide zijn voorwiel nog steeds. 

Gedragscode ATB Gedragscode Race