Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
8
9
11
12
15
16
18
19
20
22
23
25
26
27
29
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[27-01-2019]Verslag ATB-A

Vanmorgen om 08.30 uur regen en de voorspelling op Buienradar was niet veel goeds. Toch waren er weer drie gekken die maande weg te moeten.

We stonden klaar om de Herselse tocht te gaan fietsen, eerst de regenjas aandoen. Helaas Toon had deze niet bij. Zonder regenjas ga ik niet fietsen, zei Toon.

Dan fietsen we eerst langs jou en gaan dan de Herselse tocht fietsen, zei Huub.

Prima, maar dan blijven we rond Deurne fietsen want als het veel begint te regenen zijn we zo weer thuis. We zouden de mountainbike routes van de Walsberg, Zandbos, Bikkels en Liessel fietsen. 

Na de regenjas opgehaald te hebben fietsten we naar de Walsberg, deze route geheel gefietst. Via de verbindingsroute naar de Zandbos, onderweg vertelde Harry dat we beter niet de mountainbike route in Liessel kunnen fietsen, hier hebben ze een wandelroute uitgezet.

Geen probleem dan pakken we Bakelse bossen in Helmond i.p.v. Liessel. 

Ter hoogte van de Raktseweg verlieten we de Zandbosroute om richting Helmond te gaan. Bij Berkendonk gingen we het strand op, behalve Harry. Die vond het te zwaar.

Het was los zuigend  zand waar we flink aan ons vermogen kwamen, zoekend naar en goed gedeelte hadden we bijna het gehele strand afgelegd. De sporen die de jeugd gisteren, NK jeugd veldrijden,  gemaakt hadden waren deels nog redelijk te fietsen.

Omdat Harry een andere weg koos waren hem even kwijt. Hij had de route gedeeltelijk gevolgd in de bossen waar gisteren de jeugd ook hadden gefietst.. 

In de Bakelse bossen was het druk met de mountainbikers maar gelukkig hadden wij daar geen last van. Na deze route afgelegd te hebben even een korte pauze.

Niet te lang stil blijven staan daar was het te koud voor met je natte kleren.

Om verder naar de Bikkels te gaan stelde Toon voor om  stukje bos door de Rijpelberg richting Brouwhuis te gaan en bij  crematorium de route van de Bikkels op te pakken. Zo gezegd zo gedaan.

Bij de Hees verlieten we de route om langs de Oude AA, hier was het behoorlijk werken, natte zuigende grond en veel ongelijkheden, om op de Vloeieindseweg uit te komen. 

Zowel de routes in Walsberg, Zandbos, Bakelse bossen en Bikkels lagen er goed bij, weinig tot geen water op de paden door de vorst die nog in de grond zat. 

Om 11.30 uur waren we weer bij de Cratos, met 41 km op de teller, waar Johnny de koffie al klaar had staan voor ons.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race