Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

[03-02-2019]Verslag ATB-A

Voor de ATB A – groep stond vandaag de Gemertse ATB tocht op programma, een lengte van 60 km.

Om 08.30 uur vertrokken we voor de eerste 9 km op verharde weg om ten westen van Walsberg  door  Milheeze om iets voorbij Nederheide de Gemertse mountainbike route op te pakken.

Er werd de eerste kilometers flink door getrokken dat er op een gegeven moment werd gevraagd een tandje lager te doen.

De vorst van afgelopen nacht had er goed aan gedaan, de paden lagen er gemiddeld genomen perfect bij. Jammer dat er toch een gedeelte bij was wat door crossmotoren de single tracks stuk gereden hebben.

Bij de oude stortplaats, ten zuiden van De Mortel, lag een extra klimlusje wat we niet konden laten liggen. Bij de korte afdaling was het wel opletten, diversen stenen staken uit de grond waardoor je het juiste spoor moest volgen. Zonder problemen daalde iedereen af.

Aan gekomen in Gemert fietsen we oostelijk om Gemert om bij de Groenesteeg de officiële  route weer op te pakken. Stukje verder moesten we over een nieuwe 3D geprinte fietsbrug. Deze fietsbrug, een wereld primeur, is niet heel groot maar is wel helemaal uit een printer komen rollen, dat maakt deze fietsbrug uniek. De brug bestaat uit zo’n 800 geprinte laagjes en is op locatie in elkaar gezet.

Deze fietsbrug is op 17 oktober 2017 officieel in gebruik genomen.

In de Handelse bossen hebben ze afgelopen week flink snoeiwerkzaamheden verricht maar gelukkig konden we de route blijven volgen. Een stuk was het even ploeteren door de grove sporen van de bosbouwmachine.

Via de Rooije Hoefsedijk en Sijpseweg arriveerde we in het bosgebied van de Stippelberg, hier begonnen we aan het mooiste stuk van de Gemertse ATB route. Een single track van 3,5 km.

Na deze single track fietsten we dezelfde weg weer richting Deurne waar we mooi om 11.30 uur arriveerde voor de wekelijkse koffie.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race