Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

[17-02-2019]Verslag ATB-A

Vandaag met 5 personen de Ballonzuilen ATB tocht gefietst, een lengte van 58 km. De 5de persoon was net op tijd, we stonden al buiten klaar voor vertrek.

Met een rustig tempo richting Griendtsveen. Het was nog koud, de weilanden lagen er wit bij van de vorst afgelopen nacht.

Langs het Defensiekanaal richting Ysselsteyn, hier hadden de crossmotoren weer huis gehouden. Een brede pad maar toch dat kleine fiets strookje moest het toch weer ontgelden door die grove crossbanden.

Via de Heidse Peelweg, over industrieterrein Agrobaan naar een bosgebied links van de Deurneseweg net voor Venray. Hier lag een mooi steil bultje waar we onze energie in kwijt konden.

De een ging linksom de ander rechtsom, ieder koos zijn eigen weg.

Via het bosgebied Ossendijk, ten westen van Merselo, waar we op de rode mountainbike route van Venray volgden.  Toen we de Peelweg, Venray – Vredepeel, over staken  zaten we in het bosgebied van de Ballonzuilen.

Na 30 km arriveerde we bij het luchtvaart monument de Ballonzuilen, de Ballonzuil is het oudste luchtvaartmonument van Nederland.

Hier hielden we een korte pauze.

Harry gaf nog wat instructies van de route, als we langs het Afleidingskanaal  fietsen zijn er een paar korte uitlopers die weer terug komen op de route. Deze volgen we allemaal anders fietsen we tegen elkaar aan als we weer op de route komen.

Via het bosgebied Het Zwart water fietsen we naar Vredepeel om vervolgens  een gedeelte langs  Luitenant Generaal  Bestkazerne te fietsen, nu volgden we de mountainbike route van Ysselsteyn.

Deze route hebben we gevolgd tot aan de Wittedijk.

Via wat verharde wegen en zandpaden arriveerde we mooi om 11.30 uur weer bij Cratos.

Hier zaten al ’n paar renners die alleen op pad waren geweest.

Kwartiertje later arriveerde de wegrenners, WZR groep, deze waren met 4 personen die  de

12 viaducten tocht gefietst hadden, een lengte van 71 km.

 

Niet veel later  waren de mountainbikers van de E – groep ook weer binnen. Deze waren helaas maar met 3 man op pad geweest.

Ze hadden de Moorsel ATB tocht gefietst, deze hadden ze op een paar plekken aangepast waardoor ze 3 km meer gefietst hadden dan de 40 km die er voor stond.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race