Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

[24-02-2019]Verslag ATB-A.

Vandaag de laatste MTB tocht van winterseizoen 2018-2019, op het programma stond de Simonshoekse bossen tocht, een lengte van 61 km.

De laatste tocht van dit seizoen was ook de langste mountainbike tocht.

Harry, een trouwe A groep mountainbiker, had zich afgemeld om met de A groep op stap te gaan.

Hij was afgelopen vrijdag onderuit gegaan, in de Meijelse Startebos, met het voorrijden van deze tocht. Hierbij had hij een blessure aan zijn schouder en een paar ribben gekneusd.

Harry is wel een taaie rakker en kan moeilijk thuis blijven om te herstellen. Zij racefiets werd van stal gehaald om met de WZR groep mee te gaan.

Met 3 personen vertrokken we om 08.30 uur voor deze laatste MTB tocht. De eerste 8 km was via de verharde weg, dit omdat in het Loon de weg was afgesloten met hekwerk waardoor we verder door moesten fietsen richting Liessel.

Via de Polder, ten Zuid Oosten van Liessel, naar de Heitrakse bossen om langs het Deurnes Kanaal en Helenavaart in de Belgenhoekse bossen uit te komen. Hier volgden we enkele kilometers een single track. Deze was weer stuk gereden door crossmotoren.

Gelukkig was de conditie van de 3 personen goed zodat wij er met onze mountainbike er ook door croste.

 

Via het Startebos, ten Oosten van Meijel, kwamen we bij de Simonshoekse bossen uit. Hier lag een goed verzorgd mountainbike route van ruim 10 kilometer lengte.

Ieder fietste dit in zijn eigen tempo, helaas ging John iets te hard van stapel. Dit moest hij bekopen met een laatste plaats.

Deze mountainbike route is bijna geheel single track met veel draaien, remmen en optrekken.

Na een korte pauze fietsen we naar de Neerkantse bossen.

Daar bijna aangekomen zagen we, in de verte, drie mountainbikers met een opvallend rood shirt aan die de mountainbike route in de Neerkantse bossen aan het volgen waren.

Ha ha het was de E groep van ’t Verzetje. Even een tandje erbij om ze in te halen. Na enkele kilometers hadden we ze bijgehaald, we bleven er rustig achter zitten om even bij te komen.

 Op de Ericaweg verlieten we de E groep om onze eigen tocht te vervolgen naar ’t Zand in Liessel.

Vandaar uit naar de Liesselse bossen waar we de mountainbike route volgden tot de Eikhofweg om

weer richting Cratos te gaan.

Daar aan gekomen zaten er al verschillende aan de koffie o.a. 7 personen van de WZR groep en paar leden die een rondje voor zichzelf hadden gefietst.

Even later arriveerde de 3 bikers van de ATB E groep.

 

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race