Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
14
16
17
18
20
21
23
24
25
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[12-01-2020]Verslag ATB-A

Vandaag met een mooi groepje van 6 personen voor de ATB tocht Gulberg – Geldrop. Nou ja, de naam Geldrop kun je er vanaf laten. Afgelopen vrijdag met voor fietsen van deze tocht hadden de voorrijders besloten om meer paden door het Mierlo ‘s bos te zoeken en Geldrop rechts te laten liggen.

Als we door Geldrop de route zouden volgen fietsten we veel over verharde paden en gedeelte door het dorp, dit wilde we proberen te vermijden. Ter hoogte van de Gulberg is vorig jaar een fietsbrug geplaatst, zodoende konden we via deze brug vlugger in de Mierlose bossen komen.

We vertrokken om 08.30 uur. De heren waren vandaag gretig, met een strak tempo naar de mountainbike route in de Bikkels. Via de Brouwhuisweg, over bedrijventerrein Zuid - Oost Brabant.

Stuk langs Zuid Willemsvaart om via het Groot Goor bos bij het Eindhovens Kanaal uit te komen.

Hier volgden we een sintelpad richting de Gulberg waar we via de nieuwe fietsbrug bij de Gulberg uit kwamen.

Deze hebben we van drie zijden beklommen, ieder op zijn eigen tempo met telkens wachtend op elkaar op de top. Onderaan de Gulberg een korte pauze om wat calorieën aan te vullen.

Terug over de fietsbrug om daar een gedeelte van de Mierlose mountainbike route te volgen.

Voordat we de A67 over moesten hadden we nog een kort stijl klimmetje die ’n paar niet voor de eerste keer fietsend konden halen. Deze personen lieten zich niet kennen en draaide om.

Twee van de drie haalde het nu wel.

Via de Strabrechtse Heide, waar we kris kras door heen fietste richting Lierop. Net voor we weer bij de A67 waren, ter hoogte van de Oostappense bossen, kon ieder weer zijn vermogen testen. Weer een kort stijl klimmetje, gelukkig deze kon iedereen overwinnen.

 

Tussen Ommel en Vlierden waren de aardappelen gaar, met een snelheid van 45 km/h en vals plat naar de mountainbike route van de Liesselse bossen. Via de Dolstraat waren we al vroeg terug met 51 km op  de teller.

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race