Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
14
16
17
18
20
21
23
24
25
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[19-01-2020]Verslag ATB-A

Vandaag een opkomst van 6 personen, goed ingepakt i.v.m. de nachtvorst, die om 08.30 uur vertrokken voor de Schadijkse bossen ATB tocht. Vooraf even afgesproken dat we met een rustig tempo richting Schadijkse bossen zouden fietsen. Eenmaal op de route kon ieder zijn eigen tempo aanhouden met de zorg dat de laatste nooit alleen was.

Door de nachtvorst lagen de zandpaden er goed bij, weinig waterplassen. Wel moest men opletten voor glad wegdek, zeker bij bochten en kruispunten.

Na 15 km over paar zandpaden maar meestal verharde weg arriveerde we op de Lorbaan waar we aan de mountainbike route zouden beginnen. Nog even kort afgesproken wie de eerste helft van de route bij laatste zou blijven en wie de tweede helft dit zou doen. We waren er zo uit en na een korte stop kon het beginnen.

 

De route op zich lag er redelijk goed bij, hier en daar nog een plasje water maar je kon er goed omheen. Wat wel opviel waren de vele remgaten voor een bocht of bij een afdaling.

Hier kon je uithalen dat er veel gebruik wordt gemaakt van deze prachtige mountainbike route.

Er stonden al diversen auto’s op de parkeerplaats maar op de route zelf had je geen last van mede mountainbikers.

Halverwege van deze route hadden we afgesproken om op elkaar te wachten, zodat ieder wat kon eten en op adem komen. Na deze korte pauze weer vlug verder want als je stil staat en wat bezweet bent krijg je het gauw te koud.

Einde van deze route weer op elkaar wachten om gezamenlijk weer richting Deurne te gaan. Terwijl we daar stonden te wachten vroeg men zich af of de ATB E – groep, die ook deze tocht op de agenda hadden staan, ook al bezig was op deze route.

We hadden er met elkaar over om misschien volgende winter gezamenlijk deze tocht te fietsen. Dit is iets om met de ledenvergadering ter sprake te brengen.

De terug weg, die veelal over verharde wegen ging, verliep vlotjes. De koptrekkers hielden een strak tempo aan ook al werd er gewisseld. Een mooie tijd waren we terug, zo rond 11.15 uur met 50 km op de teller.

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race