Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
14
16
17
18
20
21
23
24
25
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[26-01-2020]Verslag ATB-A

Goed ingepakt stonden vanmorgen 4 personen aan de start voor de Gemertse ATB tocht, een lengte van 60 km. Het zag er wel mooi uit maar het was wel frisjes.

Om op de Gemertse ATB route te komen moesten we eerst bijna 15 km verharde weg trotseren. Gelukkig weinig wind en met een lekker tempo waren we binnen een half uur bij Nederheide waar we de ATB route oppakte.

De paden lagen er prima bij, dit was anders de afgelopen jaren wel anders. In deze ATB route zitten verschillende uitdagingen in. Mooie lange single tracks, korte klimmetjes, stukken verharde weg en sintelpaden.

Harry voorop, hij mocht het tempo bepalen. Je moest wel bij hem een beetje afstand houden, af en toe een misrekening met het nemen van een bocht. Maar ja, je kunt niet alles verwachten als je bijna 75 bent en nog zo fanatiek met fietsen.

Na 30 km een korte pauze, op het vertrouwde plekje, voor het inwendige van de mens. Hier werden nog wat herinneringen opgehaald met het roodborstje wat vorig jaar parmantig op het stuur van een van onze fietsen naar ons stond te staren.

Op de verbindingsstukken werd het tempo wat opgeschroefd, lekker achter elkaar en regelmatig wisselen van koppositie.

Het laatste stuk op de Stippelberg, een drie kilometer lange single track, kon ieder zijn eigen tempo fietsen. Dit is een mooi stuk maar je moest wel opletten, scherpe bochten en net na een bocht een dikke boom.

Inmiddels was het weer ook een stuk aangenamer geworden, zonnetje erbij en karre maar. Doordat we overal goed door hebben kunnen fietsen waren we na 60 km mooi om 11.30 uur weer terug bij Cratos.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race