Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

[02-02-2020]Verslag ATB-A

Vandaag de Hersele ATB tocht met een lengte van 59 km, deze route gaat door de Lieropse – en Mierlose bossen. Om 08.00 uur was het nog mooi droog, wel donkere lucht maar dat hebben we wel vaker.

Jammer genoeg begon het tegen 08.30 uur zachtjes te regenen. Toch drie bikers die een rondje wilde maken. Regenjas aan en beginnen maar.

Met een rustig tempo richting de Oostappense bossen. De mountainbike paden waren weer eens bereden door crossmotoren. Toch jammer, ze maken de paden los en met dit regenweer wordt het een modderlaagje wat weer tijd nodig heeft om te herstellen. 

Via wat zandwegen en verharde wegen kwamen we voorbij Lierop op de mountainbike route die we helemaal volgden. Na enkel kilometers was het werken, hier hadden ze een zandweg geschaafd en was door het natte weer van de afgelopen dagen in een modderpad veranderd.

Inmiddels was het van zachtjes regen naar een mooi buitje overgegaan. Na een dikke 30 km even een pauze ingelast. Met al die modderige paden moet je zorgen voor op tijd wat brandstof.

We waren inmiddels de mountainbike route in de Mierlose bossen aan het volgen. Hier zag je dat onderhoud aan de mountainbike paden op een laag pitje staat. Vele oneffenheden, wortels en kuilen met water.

Tussendoor veranderde het buitje naar een stevige bui. We werden er niet schoner op. 

Na de Mierlose bossen weer terug naar de Lieropse bossen om via de Dijkstraat, Ommel, Vlierden weer richting de Cratos te gaan. 2 personen kozen om meteen door naar huis te fietsen, we waren door en door nat.

Om Johnny niet teleur te stellen ging er eentje nog naar de koffie. Effe wat bij praten en ook vlug naar huis.

 

Twee dames van de ATB E – groep waren ook nog op pad geweest, toch bikkels die dames. Maar ja die hebben misschien het geluk dat manlief de zondagmiddag als poetsmiddag hebben ingevuld.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race