Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
7
8
10
11
12
14
15
17
18
21
22
24
25
28
29
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[01-11-2020]ATB A-groep.

Half negen, vijf personen stonden klaar voor de ATB tocht Hel van Bamor, een lengte van 49 km.

We stonden nog even te redetwisten hoe we zouden vertrekken, we waren tenslotte met 5 personen. Het was zo geregeld, we maken groepjes van 2 – en 3 personen.

Voordat we op de fiets zaten zagen we er nog 2 aankomen in een rood pak, even wachten.

Het waren er 3, vandaag een gastrijder familielid van Marc. Nu konden we vertrekken in 2 groepen van 4 personen.

In een rustig tempo, altijd even wennen van racefiets naar mountainbike, fietsten we naar het Zandbos. Door het herfstweer van de afgelopen dagen lagen vele bladeren op de paden, even zoeken welk spoor we moeten hebben.

De naam van de tocht “Hel van Bamor” is herleid van de plaatsnamen Bakel en Mortel. De hel was toen de single track die over een oud vuilnisstortplaats liep. Nu inmiddels goed te fietsen.

Via de duurdere woonwijk van Bakel namen we het heuvelachtig bosgebied achter de Sint Jozefheil.

Hier zitten korte uitdagende klimmetjes waar sommige toch nog wat moeite mee hadden. Wachten op elkaar en dan weer verder.

Nadat we golfbaan De Stippelberg  gepasseerd te hebben pakten we de mountainbike route op van Gemert. Dit waren verschillende kilometers single track.

Bij de hoge mediatoren in De Mortel verlieten we de route om via andere paden naar Berkendonk te gaan. Helaas moesten we na de Aarlese Heikant een ommetje maken, boer Harms had namelijk het zandpad bij zijn akkers getrokken.

Paar kilometer voor het einde  moest er toch nog eentje languit op het bosgrond gaan liggen. Hij wilde een tak opzij trekken en kwam ten val. De twee achter hem schoten in de lach met dit komisch gebeuren.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB 

Gedragscode ATB Gedragscode Race