Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
7
8
10
11
12
14
15
17
18
21
22
24
25
28
29
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[15-11-2020]ATB-A groep.

Vandaag voor de ATB A – groep stond de ballonzuilen tocht op het programma, deze had een lengte van 58 km.

Met  7 personen vertrokken we volgens de corona regel in groepjes van twee. Tijdens de tocht werd er regelmatig met elkaar gewisseld. Dit had te maken dat er onderling niveau verschillen zijn.

De wind was onze vriend de eerste helft van de tocht, deze hadden we regelmatig in de rug. Al hoewel in het bos merkte je er weinig van.  De paden lagen er strak en droog bij, hierdoor werd er af en toe flink door getrokken.

Toch was het vandaag ook “samen uit, samen thuis” regelmatig werd op elkaar gewacht. 

Ook de A groep had vandaag de mooie puist, de Weverslose berg zoals omschreven in verslag van de E groep, in hun route.  Met z’n alle wilde we aan de steilste kant beginnen maar helaas door het losse zand was het fietsend niet boven te komen. Dan maar via de andere kant.

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en eenmaal beneden wilde ’n paar het toch nog een keer proberen. En warempel met een juiste keuze waar ze moesten fietsen haalde men het. 

Aan gekomen bij de Ballonzuilen werd er een pauze ingelast, inmiddels 27 km op de teller.

De Ballonzuilbossen is een bosgebied tussen Merselo en Overloon. Het is 266 ha groot en is eigendom van de gemeente Venray. 

Na de pauze weer verder, nu moest er eentje voorop die de GPS route bij zich had en de wegwijs piet werd.  Doordat er toch verschillende paden waren met o.a. kuilen en  diversen boomwortels werd het toch zachtjes aan wat zwaarder voor verschillende.

En daar kwam bij dat de laatste kilometers de wind ook niet mee zat.

Na 58 km gezwoegd te hebben waren we op een mooie tijd weer terug bij Cratos, helaas geen koffie.

 

 

 

 

 

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race