Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[06-12-2020]Verslag ATB-A groep.

Vandaag voor de A groep de Simonshoekse bossen ATB tocht, op papier een lengte van 61 km. Vannacht een lekker nachtvorstje dat misschien wel de redenen is geweest voor een lager opkomst. Met 5 personen in een rustig tempo richting Liessel, tot voorbij het Loon alleen maar verharde weg. Via het steenfabriek ten westen langs Liessel waar we het 6 persoon begroeten met een goede morgen. Hij was ons tegen gefietst vanuit Neerkant.

Als je vooraan fiets met GPS dan verwachten de volgers dat je de route blijft volgen. Helaas langs Helenavaart werd even niet opgelet en de achterste persoon zat in een keer voorop. Hij draaide op tijd rechts af. Maar die persoon maakte dezelfde fout enkele kilometers verderop.

In de Belgenhoek passeerde we een stuk daar het meer klunen was dan fietsen, vele bomen versperde het smalle pad.  Aan de bomen te zien lagen deze er al een hele poos, waarschijnlijk van de storm vorig jaar.

Vanaf de Belgenhoek door Meijel richting Simonshoekse bossen. Hier was het kermis met de mountainbikers, vele wilden deze route fietsen. De parkeerplaats stond vol met auto’s.

Voor onze begrippen een beetje raar een groep van een man of 5 alle met een elektrische mountainbike.

Ieder kon deze route fietsen op eigen tempo en op het einde op elkaar wachten. De drie laatste bleven bij elkaar. Het was een rondje met vallen en op staan.

50% van onze groep kwam ten val. Eentje van de laatste groep van drie had de meeste pech, zijn voorganger nam een bocht te ruim en remde volop. Hierdoor kwam de laatste ten val en kreeg zijn stuur tegen zijn ribben aan. Gelukkig heeft hij de tocht uit kunnen fietsen.

Toen we deze route erop hadden zitten meteen even pauzeren. Een van de vijf, met elektrische mountainbike, kwam vragen hoe ze het beste naar de Neerkantse bossen konden fietsen. Als je even wacht kun je met ons mee fietsen.

Even later vertrokken we met 5 gastrijders erbij. Of het aan hun onkunde was of iets anders, we zullen het nooit te weten komen, ze konden ons niet bij houden.

Via de Neerkantse mountainbike route richting de mountainbike route in de Liesselse bossen. Het vernieuwde stuk was al goed gebruikt, deze lag er beter bij dan paar weken geleden.

Aan gekomen bij de Cratos toch weer 65 km op de teller.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TBGedragscode ATB Gedragscode Race