Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
8
12
13
15
16
17
19
20
22
23
24
26
27
29
30
TC `t Verzetje Deurne.

[14-11-2021]Verslag ATB-A

Vandaag voor de ATB A – groep de Venraijse parken tocht met een lengte van 58 km. Iets na 08.30 uur vertrokken we omdat eerst nog de tocht moesten door spreken op een paar gevaarlijke stukken.

Onze voorzitter was vandaag na afwezigheid van ruim 2 maanden ook weer van de partij en zo vertrokken we met 8 personen.

Onze oudste van de groep zat op kop maar na een paar kilometer namen paar jongere gasten de koppositie over omdat hun het te langzaam vonden. Na paar honderd meter werden ze terug geroepen om toch maar de snelheid aan te passen.

De groep was anders wel een mooie eenheid waar nodig werd op elkaar gewacht.

Na 11 km gefietst te hebben kwamen we op de mountainbikeroute van IJsselstein “Pielrundje” we fietsen om het Duits oorlogsbegraafplaats met meer dan 31.714 doden de grootste oorlogsbegraafplaats in Nederland.

De befaamde Weverslose berg met een hoogte van 38,6 mtr, het hoogste punt van Noord Limburg, konden we van twee kanten beklimmen. Gedeelte van de groep pakte de steilste kant maar helaas door het zanderige pad haalde niet iedereen fietsend de top. De andere pakte de mindere steile kant ook daar haalde het niet iedereen.

Gelukkig konden we enkele kilometers de verharde weg volgen om weer op adem te komen. Aan gekomen in het eerste park-natuurgebied met de naam Vlakwater wat ten westen van Venray ligt.

Hier volgden we wat slingerpaden om vervolgens in het Sint Odapark uit te komen wat ten oosten van Venray ligt.

Dit park van 19 ha was vroeger eigendom van de Zusters Ursulinen, die er een meisjesinternaat beheerden. Dit park wordt ook wel het beeldenbos genoemd. Hier fietsen we om het Odapaviljoen om een afdaling te doen via het trappen pad.

Het derde park dat we in de route hadden was het Annapark wat ten noorden van Venray ligt. Hier lag wel het uitdagendste stuk van de route. Hier was ongeveer 1 kilometer alleen maar dalen en klimmen met vele wortels als uitdaging.

Via de Ballonzuilbossen fietsen we naar Luitenant-Generaal Bestkazerne Vredepeel naar de Kraaijenhut tussen IJsselstein en Deurne om zo weer richting de Cratos te gaan.

Hier stond de koffie weer klaar om nog even na te genieten en bij te kletsen.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race