Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
28
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[21-11-2021]Verslag ATB-A groep.

Vanochtend donkere grijze wolken boven Deurne met kans op een bui rond 09.00 uur. Toch een redelijke opkomst van 7 personen. We misten wel enkele vaste gasten, misschien nog liggend op een oor.

Zoals gewoonlijk vertrekken we om 08.30 uur, vandaag was dat de Bakelse Bossen ATB tocht met een lengte van 53 km. Onze oudste had zijn regenjas al aan maar na enkele kilometers maar gestopt om deze uit te doen, te warm.

Na de regen van afgelopen nacht lagen verschillende paden er modderachtig bij. De afgevallen bladeren op de paden deden daar nog een schepje bovenop, door de hoeveelheid bladeren kan het regenwater niet goed wegtrekken de grond in.

Zowel de fietsen als bij sommigen, die geen spatborden gemonteerd hadden, zat de kleding zo onder de modder.

Als groep bleven we de eerste 19 km mooi bij elkaar tot we aan de ATB route in de Bakelse bossen aankwamen. Hier werd de afspraak gemaakt dat ieder zijn eigen tempo mocht fietsen tot aan de hoge fietsbrug. Hier werd op elkaar gewacht om na een korte pauze de route weer te volgen.

Via wat verharde wegen en sintelpaden kwamen we bij de andere Bakelse bossen in Bakel uit. In dit bosgebied is niets vlak en er ligt geen route. De Kapten voorop die via slingerende paden de nodige korte beklimmingen de harten sneller liet kloppen.

Ten oosten van begraafplaats De Hoberg Bakel lag ook nog een mooie uitdaging die we niet links lieten liggen. Voordat we deze bult konden trotseren moesten we paar keer wat hindernissen overbruggen door om gewaaide bomen die het pad blokkeerde.

Via diversen zandpaden fietsen we weer richting De Zandbos om daar nog een gedeelte van de ATB route te fietsen. We hadden wel de hele tijd de donkere grijze wolken boven ons gehad maar gelukkig bleef het droog.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race