Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
6
7
10
11
13
14
15
17
18
20
21
22
24
25
27
28
29
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[04-12-2021]Gravel verslag.

Met drie personen vertrokken we iets later dan 08.30 uur voor de tweede gravel tocht van dit winterseizoen 2021 – 2022.

Vandaag de Peelkanaal gravel tocht met een lengte van 80 km. 

De weersomstandigheden van de afgelopen dagen had niet veel goeds gebracht op diversen paden, zeker op de zandpaden waar we diversen waterplassen moesten omzeilen.

Het tempo zat vanaf het begin er goed in, de drie personen waren aan elkaar gewaagt met toch rekening met elkaar houdend. Lekker regelmatig van kop wisselen trotseerde we diverse mooie gravelpaden met diversen mooie herfstachtige landschappen.

De grijze lucht gaf weinig vertrouwen dat het droog zou blijven maar Buienradar had toch aangeven dat het droog zou blijven tot na de middag. Dit kwam juist uit, net thuis en we werden getrakteerd op een lange bui.

Onderweg liep alles volgens plan op twee kleinigheidjes na.

Net voorbij de Middenpeelweg in Elsendorp moesten we over een slecht zandpad waar we op een gegeven moment een modderig stuk moesten trotseren. Helaas de middelste persoon hield het niet recht en schoof onderuit.

Hij werd goed opgevangen door de vol gegroeide berm waar hij languit op terecht kwam.

Aangekomen bij het Peelkanaal, ten noordoosten van Elsendorp, waar een mooi gravel pad langs loopt richting Landhorst daar was deze afgesloten.

Hier hadden ze een bord bijgeplaatst  met de vermelding dat de bevers hier vernielingen hadden aangebracht aan de oevers. Hiervoor moesten we enkele kilometers improviseren om elders weer de route op te kunnen pakken.

Iets na 12.00 uur arriveerde we weer in de Sint Jozefparochie waar ieder zijn weg ging richting huis met een lekkere vuile modderige fiets.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race