Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
6
7
10
11
13
14
15
17
18
20
21
22
24
25
27
28
29
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[12-12-2021]Verslag ATB-A groep. 

Vandaag weer een nieuwe ATB tocht de Kraaijenhutse ATB tocht met een lengte van 52 km. Met een opkomst van 7 leden vertrokken we om 08.30 uur.

Met een grijze lucht was het een waterkoude ochtend, volgens de weergoden zou het droog blijven. De Kraaijenhutse ATB tocht was er eentje die weinig kilometers over bestaande mountainbike paden was.

Deze tocht heeft meer de uitdaging om zo goed mogelijk op je GPS te fietsen.

Onze meest verstrooide aanwezige fietsen regelmatig voorop, en het mag gezegd worden met weinig fouten.

Door de regenval van de afgelopen dagen lagen de paden er verschillend bij. Van mooie strakke drogen paden naar beetje modderige tot zeer modderige paden. Vooraf was afgesproken dat we als groep bij elkaar zouden blijven wat de eerste helft van de tocht ook goed gebeurde.

Met 29 kilometer op de teller even een korte pauze voor het inwendige van de mens weer wat aan te vullen. Met een zuidwesten wind werden er dikke bomen opgezocht om daar achter te schuilen voor om zo min mogelijk koude wind in de kleren te krijgen.

Voordat we verder gingen werd met elkaar afgesproken zolang we langs het defensiekanaal fietsen ieder zijn eigen tempo mocht aanhouden, maar telkens als we een verharde weg oversteken er op gewacht zou worden. Bij de Langstraat werd dit goed in acht genomen.

Bij de volgende oversteek, Wittedijk/Zeilbergweg, waren twee voorgangers doorgefietst.  Een kilometer voor de Griendtsveenseweg moesten we volgens de route rechts af een bospad volgen, deze werd door de koprijders van laatste vijf genegeerd, de andere volgden.

Bij de Griendtsveenseweg werd er even gewacht op de andere twee maar ieder dacht die zijn hier ook door gefietst.

Paar kilometer na de Griendtsveenseweg, inmiddels fietsen we langs Deurnes kanaal,  moesten rechtsaf. Do voorste niet goed hun GPS gekeken fietsen dit punt voorbij. De kapten floot ze terug zodat we alsnog via dat bospad de route vervolgden. Dit bospad was wel het slechtste stuk van de gehele route, hier was het echt werken.

Net voor de Lupineweg kregen we een telefoontje het was een van de twee voorgangers, ze stonden al een kwartier op de Griendtsveenseweg op ons te wachten. Die twee hadden het slechte bospad net voor de Griendtsveenseweg wel genomen, dit pad was zo slecht dat je op diversen plekken tot je wielas wegzakte. Dit had hun dus extra tijd gekost waardoor ze nu een heel eind achter lagen.

Gelukkig arriveerde ze, wel wat later, met een vermoeide blik bij de Cratos waar wij al aan de koffie zaten.

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

 

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race