Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

[13-02-2022]Verslag ATB-A groep.

Vandaag voor de ATB A – groep de Somerense Heide tocht, een lengte van 54 km. Voor het eerst vertrokken we met 9 personen vanaf onze nieuw onderkomen de Blokhut Jong Nederland Zeilberg.

Het was een frisse ochtend, het had wat gevroren afgelopen nacht, maar wel met een lekker zonnetje. 

Vanaf de Blokhut was de eerste 4,5 km verharde weg voordat we bij de Eikhofweg de bossen in fietsten. Wel een mooie afstand om met een lekker tempo de spieren warm te draaien.

Tot voorbij Lierop bleef de groep mooi bij elkaar maar eenmaal op de mountainbike route aan gekomen gingen bij 4 personen als het ware de remmen los. De rest hield een mooi strak tempo zodat iedereen mooi bij kon houden. De 4 waren niet te beroerd om af en toe op de rest te wachten. 

Omdat de afgelopen nachten gevroren had lagen de paden er droog en strak bij hierdoor was het tempo hoger dan gebruikelijk. 

Op een gegeven moment waren wat snellere jongens met een strak tempo een zandpad aan het volgen toen daar eens een grote waterplas lag. De voorste volop in de remmen om die waterplas te omzeilen maar de volgers waren zo druk met zichzelf bezig dat ze plotseling ook volop in de remmen moesten. Met wat getier tegen elkaar kwamen ze er goed vanaf om kop staart botsingen te voorkomen.

Na 29 km werd er een korte stop gehouden zodat er wat brandstof ingenomen kon worden.

Eenmaal aangekomen op de mountainbike route in de Bikkels was het voor een persoon helaas minder goed verlopen, hij kon niet meer zelfstandig verder door materiaal pech. De derailleur was afgebroken.

Gelukkig met hand en span diensten van een behulpzaam lid zijn ze samen, via de verharde weg, richting huiswaarts gefietst. Maar de koffie wilden ze niet overslaan in ons nieuw onderkomen.

Tegen 12.00 uur was het gezellig druk in de Blokhut, de groepen ATB E en F alsook de WZR groep waren inmiddels ook gearriveerd. Maar ook andere leden die oftewel alleen of met tweeën gefietst hadden of rechtstreeks vanaf huis even aan gekomen waren.

 

TC ’t Verzetje Deurne

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race