Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
6
7
8
11
13
14
15
17
18
20
21
22
24
25
28
29
TC `t Verzetje Deurne.

[08-01-2023]Verslag ATB A-groep

De kop is eraf

Deze zondag kregen we de Bakelse bossentocht (52 km atb) geserveerd. Enkele clubleden, die vrijdagmiddag toch niets anders te doen hadden, hadden de route al verkend en lieten dat via enkele berichten aan ons weten. Zo besloten zij om op twee plaatsen de route aan te passen, omdat het wel erg nat en drassig was.

En voorafgaand aan de start deze morgen werden we gewaarschuwd voor een boom die schuin over een pad hing in het Bospark Bakel. Helaas had een clublid vrijdag dit pad gekozen (terwijl het niet in het parcours zit) en was vrij hard tegen die boom gereden. De foto’s bewezen dat de boom niet meegaf, dus besloot de zadelpen en het hoofd van ons clublid om maar wat toe te geven. Al met al liep het goed af, niet voor die zadelpen, wel voor ons clublid. Met veel dank aan zijn helm. We kwamen vandaag weer bij de plek des onheils en sloegen op tijd, voor de boom, linksaf. Vol bewondering keken we nog eens naar het houtwerk dat de kracht van een van de zwaargewichten van onze club had weerstaan.

Terug naar vandaag. We waren met acht heren en namen vlot het grootste deel van onze eigen Bikkelsroute, vervolgens naar de Bakelse bossen bij Helmond. Daar werden we in de watten gelegd door de pechvogel van vrijdag. Hij stond met koffie, thee en koek ons op te wachten bij de fietsbrug over de Wolsfputterbaan. Het moet niet gekker worden! Ook de E-groep passeerde die strategisch gekozen plaats en stond al van een bakje leut te genieten toen wij arriveerden.

Na dit luxe oponthoud voltooiden we de geweldige atb-route door de Bakelse bossen en ging het dus linksom langs Bakel, door het Bospark en dan zuidwaarts terug naar huis, door de Kuundert. We kruisten de Karweise loop, door het Zandbos en tot slot door de mooie bossen bij de Oude Helmondseweg. Je hoeft niet ver van huis voor mooie atb-routes.

Veilig en wel arriveerden we weer bij ons vertrekpunt, waar we de tijd namen voor nog een bakje koffie of thee en voor nog meer sterke verhalen. De kop is er af. Gelukkig niet van ons onfortuinlijk clublid, wel van de wielerkalender 2023.

Gedragscode ATB Gedragscode Race