Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

[26-02-2023]Verslag ATB A+B groep

Vandaag de laatste ATB tocht van seizoen 2022 – 2023, samen op stap de A – en E ATB groep. Een mooie afsluiting met wat klimmeters, het Dak van Brabant of te wel de Gulberg ATB tocht met een lengte van 45 km. Vannacht had het een paar graden gevroren en met een koude Noordoosten wind was het weer even wennen, gelukkig het zonnetje kwam al lekker door wat zeer aangenaam was.

De Gulberg ATB route in Nuenen voert je over de vroegere RAZOB vuilstortberg. Om de top te bereiken, moet er flink geklommen worden. Het hoogtepunt wordt niet voor niets het Dak van Brabant genoemd. Het hoogste punt is 60 meter boven NAP, dit is het hoogste punt van de hele provincie Noord-Brabant.
Bij helder weer kun je op de top genieten van vergezichten. Zo zijn bijvoorbeeld het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch en de Prins Claus Centrale in Maasbracht aan de horizon te ontdekken.

Voordat we bij de Gulberg waren moesten we vanuit Deurne een kleine 18 km afleggen, veelal over verharde wegen, om daar te komen. Een mooi stukje hadden we vooraf ook nog langs Eindhovens kanaal zodat we op een afstand al konden zien wat voor een puist we moesten beklimmen.

Daar aangekomen fietsten ieder in zijn of haar tempo naar de top en met een korte stop, om tot rust te komen, vervolgde we met een mooie afdaling. Ook weer ieder in zijn eigen tempo.

Via paar single tracks van de ATB route Mierlo richting de Strabrechtse Heide, een mooi stuk open natuur waar ok weer een single track volgden.

Omdat er toch wat niveau verschil in de 14 aanwezigen zat werd er een paar keer op elkaar gewacht om gezamenlijk weer bij De Djump aan te komen.

Onder het genot van een of meerdere lekkere bakkie koffie werd er weer een gezellige sportieve zondag afgesloten.

Gedragscode ATB Gedragscode Race