Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
5
6
8
9
10
12
13
15
16
17
19
20
22
23
24
26
27
29
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[06-12-2020]Verslag ATB-E groep.

Vandaag met 3 dames en 6 heren een vernieuwde route van de Moorsel ATB tocht.

Onderweg werd er voor gesteld om de route anders te noemen en wel de verrassings Moorsel tocht. Dit omdat er vooral in het begin een beetje van zowel de oude als nieuwe route werd afgeweken. 

We kwamen op paden die anders, dachten ze, door motorcrossers zijn gebruikt en iemand vond dat kennelijk niet goed.

Hier en daar lagen er nog wat obstakels, dat werd dus klunen. Maar dat heeft ook weer zijn charme en zo kwamen we er tocht wel uit. Al waren we wel even in 2 groepen verdeeld die op verschillende plekken het bos uitkwamen maar zo dat ze elkaar meteen zagen. 

Deze route is al eens iets aangepast en wel bij sluis 10, daar deden we eerder een ommetje langs de AA. Toen er woensdag is voorgereden vroeg een deelnemer al om daar door te rijden, maar daar was toen geen animo voor.

Onderweg daarheen vroeg deze persoon weer om dat stukje te fietsen, er werd overlegt met de Kapten en die zij jullie doen maar.

4 personen fietsen dit stuk en de andere 5 over de verharde weg, het was een pittig stukje voor die 4 personen. Maar dit hoort ook bij het mountainbike. 

Na een stuk in de Lieropse bossen kwamen we op een punt waar de route links verder liep maar rechts liep de route terug. Na overleg, omdat het een stuk om was, werd besloten om de route te volgen.

Voor de kapten was dit misschien beter geweest als we het niet hadden gedaan, in dit stuk kwam hij door een wortel die schuin lag ten val. En wel zo dat er achter uit zijn helm een stuk afbrak.  Na even gewacht te hebben of het met hem goed was konden we de route vervolgen.

Dat de helm stuk was bewijst maar weer eens dat een helm geen overbodige luxe is. 

We hielden pauze op de plek waar in de oorlog onderduikers woonden. Buiten dit fietsen dus ook nog wat cultuur. 

Na weer een stuk gefietst te hebben kwamen we bij de oude stortplaats en dat was met de nattigheid nog een flinke klus. Sommige had er meer moeite mee dan woensdag. Je moet er wel wat voor over hebben om kampioen te worden werd er verteld.

Met zulke bultjes en afdalingen is het wel leuk om te doen al is het wel verstandig dit op je eigen kunnen te doen. 

Al met al een tocht met verrassingen en lekker gefietst zoals de meeste van de groep. Op naar volgende week.

Gedragscode ATB Gedragscode Race