Sponsoren

Leden login

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
Datum : 28102023
30
31
TC `t Verzetje Deurne.

[13-02-2022]Verslag ATB-E groep.

Voor het eerst op naar de nieuwe locatie.
Daar aangekomen vertrokken 6 fietsers voor de Hazeldonk tocht van 38 km. 4 mannen en 2 vrouwen gingen vol zelfvertrouwen deze uitdaging aan.  Getraind als een estafette ploeg voor de Olympische spelen begonnen ze aan de eerste kilometers richting Liessel. De nachtvorst hing nog als rijp in de omliggende weien maar dat kon deze groep niet deren.

Met een lekker tempo werden de kilometers een voor een bedwongen vanuit een geweldige teamspirit. Als iemand eventjes een gaatje liet vallen, werd er gewacht zodat het teamresultaat toch gerealiseerd kon worden. Ze gingen voor de gouden medaille !
Van Liessel via een verbindingsroute naar Asten. Eventjes rust, benen recht en rug strekken voor het tweede gedeelte van deze barre tocht waarbij het zonnetje zich al voorzichtig liet zien. In het gedeelte van Asten ging dit gezelschap weer als een geoliede machine. De track lag er prima bij en persoonlijke records werden aan flarden gereden. Op naar het derde deel van dit parcours waarbij een grap en een grol niet werden geschuwd.
Tijd voor een dweilpauze rondom de Heesakkerweg. Misschien genoemd naar de voorouders van een aantal deelnemers van deze zondagmorgen tocht…….of misschien ook helemaal niet.
Een banaantje zorgde voor nieuwe energie want ook het laatste gedeelte van de tocht moest even succesvol zijn als het eerste. Er volgde een discussie over het wel of niet afbreekbaar zijn van de schil van deze lekkernij. Ja ook MVO staat hoog in het vaandel van dit team.
Snel weer op de fiets want BikePark Asten stond binnen aan klein aantal kilometers op het programma. Een technisch uitdagend parcours waar deze fanatiekelingen de hand niet voor omdraaiden. Links een bocht, rechts een bocht en vervolgens een springschans. Als laatste een skate-ramp met de mogelijkheid voor een artistieke fiets oefening. Die kunsten liet de groep aan hun neus voorbij gaan. Als slot richting de Oostappensedijk waar een steile klim werd bedwongen door onderlinge aanmoedigingen. Daarna ging het met een van de deelnemers mis. Hij fietste zo fanatiek voorop dat hij het groepsgevoel verloor en de verkeerde route volgde. Daar ging de gouden medaille!
Waar de rest van de groep gedisciplineerd bij elkaar bleven ging hij solo richting de finish in het Jong Nederland gebouw in Zeilberg. Daar aangekomen was het team na korte tijd weer compleet en werd onder het genot van een kopje koffie deze mooie tocht geëvalueerd. Een mooie zondag, een mooie tocht, een mooie locatie en prachtig weer. Wat wil je nog meer tijdens een ATB tocht op een zondagmorgen en februari.

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race