Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[22-07-2018]Verslag B-groep.

Vanmorgen om 8:00 vertrokken 13 heren en twee dames, voor Aarle Rixtel sloot het 16de lid aan, om samen de Poeldonk tocht te rijden.

Voorbij Aarle Rixtel overlegde de kapten en voorzitter om de groep te splitsen, dit voor ieders veiligheid en de rust in de groep.

De Poeldonk tocht is opnieuw een ingekorte A tocht. En wel de Bossche broek tocht. Deze tocht loopt een gedeelte langs Wilhelmina kanaal en langs diversen dorpen richting Den Bosch. Waar de ingekorte versie Den Bosch net niet haalt, maar bij Poeldonk omkeert om langs de Zuid Willemsvaart weer richting Deurne te gaan.

Er waren vandaag  maar drie A: rijders, zij besloten om met de B: groep mee te gaan.

Weer een mooie zondag ochtend. Een lekkere temperatuur en weinig wind. Tijdens de lange recht stukken was dit ook te merken. Regelmatig werd er 35km/h gereden. Omdat er bijna geen wind stond was dit voor niemand een probleem. 

We vertrokken richting Bakel en verder langs Aarle-Rixtel. Vanuit hier helemaal langs het kanaal naar Son en Breugel.  Een stukje langs de A50 en snel parallel langs de A2 langs best richting Liempde. Dwars door Liempde door Gemonde en door Sint-Michielsgestel. Dit laatste stukje was wat drukker en er lagen de nodige klinkers. Vanuit Sint-Michielsgestel langs Den Dungen naar Poeldonk. Dit ligt tegen de N279 ( de weg langs het kanaal van Den Bosch naar Helmond) en de verbinding met de A2.

Daar hebben we koffie gedronken, ten oosten van Den Dungen bij de Majorca bar, inmiddels 54 km op de teller.

 Hierna langs het kanaal terug richting Helmond. Aan de andere kant dan waar de drukke nieuwe weg ligt. Dit was een mooi lang stuk waar het zeer prettig fietsen was. Bij Veghel een stukje over het industrie terrein en weer verder langs het kanaal. Bij Keldonk langs de andere kant onder Gemert door naar De Mortel. Via Bakel terug naar Deurne.

En natuurlijk stond de koffie klaar. De E: groep was al terug.

Opnieuw een zeer mooie nieuwe tocht die op enkel plaatsen na overal over zeer mooie rustige wegen loopt

Gedragscode ATB Gedragscode Race