Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
5
6
7
9
10
12
13
14
16
17
19
20
21
23
24
26
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne. Wij zijn opzoek naar nieuwe leden.

[29-07-2018]Verslag B-groep.

Vanmorgen om 8:00 uur vertrokken 10 heren en een dame om samen de Aijen tocht te rijden. In Milheeze sloot de 12 persoon aan. Vandaag naar het oosten. We gaan de Maas eens nader bekijken.

De route was de vrijdag voor de tocht nog aangepast door onze voorrijder. We vertrokken richting Milheeze om vandaar via Vredepeel, Westerbeek, Stevensbeek richting Sambeek te rijden.

Net voor Sambeek had een van de deelnemers een ‘’leegloper’’. Met vereende krachten werd snel de binnenband vervangen en we konden weer verder.

We gingen richting Boxmeer en verder naar Oeffelt. Daar over de Maas brug naar Gennep. Tot hier was het een redelijke relaxte tocht. We hadden de wind mee gehad. Omdat deze nog niet erg sterk was merkten we hier weinig van. Maar in Gennip draaiden wij naar het zuiden en daar kregen we toch de aanwakkerende wind flink tegen. We reden hier een heel stuk langs de Maas langs de plaatsen Heijen, Afferden en Bergen. En plotseling stond er een bordje Aijen, een gehuchtje van enkele straten waar deze tocht naar vernoemd is.

Hierna langs het Leukermeer naar Well. Daar was de koffiepauze gepland. We komen er wel vaker, bij ‘’La Belle Meuse Ensuite’’. Een hele naam vol, maar het belangrijkste is dat ze er goede koffie hebben en de kopjes niet te klein zijn. De A: groep vertrok toen de B: groep aankwam. Maar zij waren in de ochtend ook een half uur eerder vertrokken.

Na de koffie hadden we nog een hele uitdaging. Het ging steeds harder waaien en de wind kwam regelmatig schuin van voren. Hierdoor was schuilen in de groep moeilijk. De snelheid van de groep was nogal wisselend en soms gingen de kopmannen wat te hard.  De route ging bij Well over de Maasbrug richting Smakt, Overloon en Merselo richting Ysselsteyn. Hierna door naar Deurne, naar ons vaste honk het Cratos centrum. En natuurlijk stond de koffie al klaar.  Samen nog na gekletst met de A: en de E: groep die al binnen waren.

Niemand heeft het gemerkt, maar we zijn erg vaak gewisseld tussen de provincies Brabant en Limburg.  De tocht had ook de Bralimbralimbralimbra tocht kunnen heten.

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race