Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
2
3
4
6
7
9
10
11
13
14
16
17
18
20
21
23
24
25
27
28
30
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[24-03-2019]Verslag B-groep

Vandaag de 4de zondag van Maart, gelukkig beter weer dan de vorige  3 zondagen van Maart. Dit kon je wel merken, het was lekker druk voor aanvang vertrek van de A – en B groep.

Even kort voor info over de route en vertrekrichting  met een hartelijk welkom voor onze gastrijder van vandaag.

De A – groep vandaag met 7 heren onder leiding van René vertrokken als eerste voor de Brentjes tocht, een lengte van 74 km. Enkele tellen later volgden de B – groep onder leiding van Toon.

Met een rustig tempo en een lekker zonnetje klepte de B – groep, die met 15 personen waren, over de Brabantse wegen richting Limburg. De Brentjes is een straatnaam ten westen van Koningslust.

Nog geen 5 km gefietst begonnen de problemen bij John, ketting eraf. Na wat gepruts en vuile handen kon hij weer verder. Dit herhaalde zich enkele keren en John wilde er de brei aan geven.

Maar de lieve woorden van Adri deden inkeer.

Na een grondige inspectie bleek zijn ketting en tandwielen zover aan slijtage te zijn onder heven dat je tussen de ketting en voorblad wel je vinger kon steken. De reactie van John was “ik heb er maar 10.000 km mee gefietst”.

Na de ketting op andere tandwielen te laten lopen en met minder kracht inspanning heeft hij de tocht verder zonder problemen kunnen afleggen.

Na een kleine 33 km was Manfred die met problemen stond, achterband lek. De buitenband lag er nog geen 2 weken op en nu al lek, was zijn reactie. Een scherp voorwerp was de veroorzaker.

Terwijl paar leden Manfred hielpen maakte de andere gebruik om wat te eten.

Voor de verder rest verliep de tocht goed. Door de grootte van de groep en de aanwezige wind was het commando van de Capten voor niet altijd te horen. Het duurde ooit even voordat er door gedraaid werd.

Met het afdraaien verliep het wel goed, er zat altijd wel iemand voor met GPS.

Met terugkomst zat de A – groep al lekker aan de koffie, die hadden zonder problemen lekker kunnen door fietsen.

Gedragscode ATB Gedragscode Race