Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
6
7
11
13
14
17
18
20
21
22
24
25
27
28
29
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[07-04-2019]Verslag B-groep.

Vandaag de eerste mooie zondag van het seizoen die al een maand oud is. Vele leden hadden er zin in om een mooi tochtje te fietsen. In totaal een opkomst van 36  leden verdeeld over de A –B en E – groepen.

De A groep met 8 personen, B groep met 17 personen en de E groep met 11 personen.

De A – en B groep hadden dezelfde tocht, Ondersteweg tocht met een lengte van 83 km. Om 08.30 uur vertrokken ze gezamenlijk met de B groep in twee groepen verdeeld.

Antonio Capten van de A, Harry en Toon van de twee B groepen. 

De A groep vertrok als eerste, eenmaal Deurne uit verdwenen ze langzaam uit zicht met hun hoger tempo. De B groep van Harry vertrok voor de andere B groep.

Harry hield het tempo rustig om lekker in te fietsen, de andere hielden een mooie afstand zodat er altijd verkeer tussen kon voegen. 

De naam van de tocht “Ondersteweg tocht” is naar een straat genoemd die parallel langs de Maas loopt tussen Baarlo en Kessel.

Mooi in de midden van deze straat werd er een korte pauze stop gehouden bij een bankje en vuilnisbak. Inmiddels ruim 43 km op de teller. Hier zaten we lekker in de zon en uit de wind. 

Nadat we het inwendige van de mens weer aangevuld hadden maakte de tweede B groep al attentie om weer te vertrekken. Dit deed de Capten bewust zodat hun zijn eigen tempo konden fietsen.

Deze werd iets hoger dan voor de pauze, door de regelmaat van wisseling koppositie kon iedereen goed bijblijven. 

Achteraf gezien was deze groep niet veel eerder binnen dan de andere B groep die waarschijnlijk ook een iets hoger tempo hadden aangehouden.

Met een voldaan en tevreden gevoel genoten we nog na van de lekkere koffie die elke week trouw door Johnny gezet wordt en klaar staat als we weer terug komen. 

 

 

Verslag B groep door Harry Verhagen

Met een rustig begin vertrok de eerste B groep ,met achter ons de rest van de B groep onder leiding van Toon.
Om de 3 km wisselde we van kop en draaide zo mooi door, gelukkig was er vandaag niet veel wind en de zon scheen prachtig.


Het was een mooie tocht en bij Kessel hielden we een gezamenlijk pauze ,waarna de groep van Toon als eerste vertrok.
Ik denk dat ons tempo misschien iets te laag was volgens hen ,maar wij vonden het gewoon prima.

 

Op een gegeven moment ging het bijna mis er werd geroepen rechtsaf maar de persoon op kop die aan de rechtse kant reed verstond recht door, met het gevolg dat er bijna een botsing was.

Maar door de krachtige schijfremmen van Mario ging het toch gelukkig goed.
Even zat de schrik erin maar daarna ging het weer zoals voorheen,.

 

Met een gemiddelde van boven de 28km waren we allen  zeer tevreden en zonder echt kapot te zitten kwamen we toch op tijd voor de koffie.

  

TC ’t Verzetje Deurne

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race